Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ ОШТРО: "Нови премијер ће бити икебана!"

Александар Вучић ће из фотеље председника Србије водити Владу, сматра лидер "Двери" Бошко Обрадовић.

Бошко Обрадовић (Фото: Двери)

Ко год буде дошао на чело Владе Србије биће само икебана, а Владу ће водити председник Србије Александар Вучић, каже Обрадовић.
Посланици су се вратили у скупштинске клупе и већ имамо расправе "повишених тензија". Како ви то видите?
- Народну скупштину је узурпирала владајућа већина. Уместо да обавља контролну улогу над радом извршне власти, Народна скупштина се претворила у сервис Владе Србије. Циљ је да се угуши једини преостали глас опозиције. Маја Гојковић већ месецима не заказује нити једну седницу на актуелну тему, а по Пословнику о раду је обавезна да то учини најмање једном месечно. Она не сазива седнице Скупштине последњег четвртка у месецу, када би Влада требало да одговара на питања народних посланика. Избегава да заказује седнице уторком и четвртком, јер тада такође посланици имају право да постављају посланичка питања. Коначно, нити један министар већ 10 месеци није поднео извештај о свом раду, а то су према Пословнику, обавезни да чине на свака три месеца, као и да дођу на седнице надлежних скупштинских одбора и одговарају на питања народних посланика. Докле ћемо сви у Србији трпети понижења и вређања интелигенције и здравог разума којима смо изложени од напредњачког режима? Зар је могуће да смо дозволили да Народну скупштину води жена која је променила 10 странака и још има морала да се бави политиком и држи лекције другима?
Ко ће, по вашем мишљењу, бити нови премијер Србије? Спекулише се с неколико имена, ко је од њих, по вама, најближи тој функцији?
- Ко год да персонално буде нови Мирко Цветковић, он ће бити само икебана, а Владу Србије ће и даље водити Александар Вучић.
Како очекујете да ће новоизабрани председник Вучић деловати са места председника?
- Нови председник је изабран на нерегуларним и покраденим изборима. Он ће радити исто што и до сада: држати редовне ванредне конференције за медије свакога дана и искључиво бринути о одржавању медијског мрака у Србији и о лажној слици у јавности да је све у реду и да живимо боље него икад.
Да ли се "Двери" спремају за београдске изборе и да ли очекују да ће бити ванредних избора парламентарних избора?
- Ми смо већ у кампањи за београдске изборе. Обилазимо све београдске општине и припремамо програм за Београд као породичан град. Свуда смо на терену где су угрожене београдске породице и радници. То је оно што недостаје: политичка организација која штити породице од пљачкашких приватизација, тајкуна, банкарских дерикожа, приватних извршитеља, лоповских паркинг сервиса, власти које секу струју сиротињи, а опраштају дугове богаташима... То смо ми: заштитници породице. Учешће на ванредним парламентарним изборима опозиција мора условити фер и поштеним изборним условима, а пре свега равноправним медијским третманом свих изборних учесника. Ако тога нема, опозиција треба да бојкотује изборе и оголи безакоње власти.
Да ли сте се чули и видели са Сашом Јанковићем и Вуком Јеремићем након избора, и да ли сте се договарали о сарадњи?
- У редовном сам контакту са свим лидерима опозиције, и парламентарне и ванпарламентарне. Отворено се залажем за уједињавање опозиционих снага у један народни блок против ове власти. Нико од нас појединачно не може да смени актуелну власт. Само удружени можемо донети политичке промене у Београду и Србији. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте овде инцидент који се догодио у РИК-у:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА