Најновије

ЗБОГОМ ТЕРОРИСТИМА И СВИМА ОСТАЛИМА: Ако избије Трећи светски рат, ово су најсигурније земље

Терористички напади, избегличке кризе, тензије на Корејском полуострву, затегнути односи Русије и САД. Све су ово разлози због којих многи мисле како се свет налази на самој ивици рата.

Швајцарска (Фото: Јутјуб)

Тензије између великих сила све више расту, а ако дође до новог сукоба на глобалном нивоу, није лоше знати које земље могу да буду сигурно уточиште од рата.

Швајцарска

Богата земља окружена Алпима одувек је била сигурна и остајала ван великих светских сукоба током историје.

Гренланд

Данска територија која ће вероватно у случају новог светског рата остати нетакнута. Далеко је на северу и то је засигурно највећи проблем ове територије. Чак 81 посто површине је покривено ледом, па већина становника живи у фјордовима на југозападу где је нешто блажа клима.

Чиле

Управо у овој држави се налази град Пунта Аренас, који је најудаљенија тачка на свету од било које државе која поседује нуклеарно оружје.

Исланд

Удаљен је од свих потенцијалних жаришта и једна је од најмирољубивијих земаља света. Клима није баш најугоднија јер се температура ретко пење изнад 15 степени, али земља обилује природним лепотама какве се не могу пронаћи нигде другде у свету.

Нови Зеланд

Још једна мирољубива земља, која за разлику од Исланда, у свом северном делу има угодну и благу климу. Кроз историју су углавном били ван сукоба, а иако су удаљени, самоодрживи су. Више од половине електричне енергије им даје вода. Иако не поседује енргенте попут нафте и угља, Нови Зеланд функционише без проблема.

Фиџи

Далеко је Фиџи и то довољно далеко да остане ван домета топова. Острво у Тихом океану удаљен је од великих градова, фабрика и индустријских центара и окружен је чистим морем богатим рибом. Већина становника бави се пољопривредом. Узгајају кокосов орах, дуван, кафу, шећерну трску, ананас...

Малта

Мала земља у Средоземном мору, на коју ће инвазија највероватније бити превише скупа, пише британски Експрес.

Бутан

Далеко у Азији, стиснут између Кине и Индије и окружен планинама, Бутан делује као идеално место за бег, поготово за оне који воле природу, чист ваздух и зеленило. Због смањења емисије гасова стаклене баште, влада је одлучила да ће најмање 60 посто земље остати прекривено шумама, а сваки месец, на један дан, забрањује се вожња аутомобила.
Прочитајте ОВДЕ текст о пет руских теорија завере: Ево у шта верују руски конспирилози, и ви сте чули за неке.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Занимљивости о Швајцарској.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА