Најновије

ЛИЦЕМЕРНО: Зашто је само Катар кажњен, а џихадисте подржава и Саудијска Арабија?

Сједињене Државе су свих последњих година знале да и Катар и Саудијска Арабија новцем и оружјем помажу Исламској држави - о овоме сведоче писма Хилари Клинтон која је објавио Викиликс.

Катар (Фото: Јутјуб)

У писму са насловом „Извори, укључујући западне обавештајне, шпијунажу САД и изворе у региону“, које је Клинтонова у августу 2014-те упутила саветнику Барака Обаме Џону Подести, наглашава се да Вашингтон треба да изврши пристиак на владе Катара и С. Арабије које финансијама и материјално-технички илегално подржавају Исламску државу и друге радикалне сунтске групације у региону“.
С обзиром да је тренутно само Катар, са којим је због тога осам земаља прекинуло дипломатске односе, проглашен за државу која подржава тероризам – изгледа да је током посете Доналда Трампа региону било договорено да се крене у ликвидацију Исламске државе, а да се на оптуженичку клупу изведе само режим у Дохи.
Ако се има у виду да су Американци створили Исламску државу, а и подржавали свих протеклих година и њу и Ал Каиду, сви су изгледи да ће „колективна кривица“ бити сваљена на Катар.
У сваком случају, с обзиром на то да су Русија и Иран, укључивањем у рат на страни Сирије потпуно пореметили планове Вашингтона, Ријада и Анкаре, и да се показало да Исламска држава више не може да обори режим у Дамаску – Американци и њихови регионални савезници изнуђено праве нове комбинације. А у њима, очито, нема места ни за Катар ни за Исламску државу.
Она, наравно, неће бити потпуно уништена већ претворена у „грађевински материјал“ за нешто друго...
Прочитајте ОВДЕ и какво то решење имају Иранци да би премостили затворене границе Катара?
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Репортажа о Катару. И наше познате личности које су одабрале то место за живот.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА