Најновије

У МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ БЕСНИ НА ДИ ЏЕЈ КРМКА: Недопустиво снимање спота "Професорице" у школи! (ВИДЕО)

Снимање музичког спота у Основној школи "Димитрије Давидовић" у Смедереву је, према мишљењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја, непримерено и неприхватљиво, јер садржај омаловажава углед просветних радника и образовно васпитну улогу школе.
По налогу министра, Републичка просветна инспекција извршиће ванредни инспекцијски надзор који ће утврдити да ли су поштоване законске процедуре приликом издавања простора за снимање спота, саопштило је Министарство, наводећи да је Школска управа Пожаревац реаговала одмах по сазнању да је спот емитован. 
На захтев ШУ Пожаревац, директорка школе је дала изјаву у којој је навела да није тражила, па самим тим ни била упозната, са сценаријом музичког спота.
Према сазнањима Министарства, директорка школе за одлуку о уступању простора није имала сагласност Републичке дирекције за имовину.
Сагласност за снимање спота није тражена од Министарства, али и да јесте, не бисмо је дали, каже се у саопштењу и наводи да ће ванредни републички инспекцијски надзор утврдити све околности. 
Након тога, Министарство ће поступити у складу са инспекцијским извештајем. Став Министарства је да неко ко обавља функцију директора школе не би смео да поступи на начин који је апсолутно неприхватљив за једног просветног радника, стоји у саопштењу.
Да подсетимо, спот за песму музичара из БиХ Ди-џеј Крмка, са еротским елементима, провокативно обученом “професорком” и ученицима статистима, снимљен у Основној школи “Димитрије Давидовић” у Смедереву, узнемирио је родитеље и просветне раднике. Док неки сматрају да је посреди урушавање угледа те установе, директорка школе не сматра да је реч о скандалу. - Снимити спот у основној школи са скарадним текстом, сценама као у лаком порнићу, где професорку глуми оскудно обучена жена коју “ученик-певач” сексуално узнемирава, где се директору глумцу дају мито у еврима и ракија, морална је деградација деце и родитеља - рекао је родитељ једног од ученика школе, Милан Меденица.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА