Најновије

ВУЧИЋ О ЗАОШТРЕНИМ ПОРУКАМА ИЗ ПРИШТИНЕ: Прете опстанку Срба, а пролазе некажњено!

БЕОГРАД - Европски комесар за проширење Јоханес Хан током боравка у званичној посети Србији, састао се јутрос у Вили Мир са председником Србије Александром Вучићем.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Једна од главних теме двојице званичника била је ситуација која се односи на дијалог Београда и Приштине. Председник је посебно прокоментарисао изјаве из Приштине којима се угрожава стабилност региона.
"Косово је била једна од главних тема за нас. Да се не бисмо играли, тачно је да људи у региону желе мир и стабилност. Оно што нас брине је чињеница да најтеже могуће изјаве, које представљају чак и претње опстанку српског народа, пролазе некажњено. Знате колико поштујем господина Хана, реч је о човеку који воли овај део света. С друге стране да смо ми изговарали такве реченице противне Бриселском споразуму, сасвим сам сигуран да би било издато десетине саопштења...То је нешто што морамо да разумемо, наше виђење је различито од виђења чланица ЕУ. Нећу да доливам уље на ватру, то су тешке изјаве и не мислим да је у питању кампања. Мислим да је у питању нешто друго и то је оно што ме плаши. Оно што ми молимо ЕУ то је да на објективан, независтан и рационалан начин оцењују поступке политичких лидера на Балкану и то је све што тражим, ништа више. Молим политичаре у Приштини да размишљају на један други начин, да покушају да превазиђу оно што су радили пре 20 година", рекао је председник Вучић и за крај цитирао Борислава Пекића:
"Срећна је она земља која постаје земље и о којој се размишља као земљи наше деце, а не земљи наших дедова", цитирао је Вучић српског књижевника и додао да би волео да и други тако размишљају.
Председник владе Србије постаће Хрватица и лезбејка – Ана Брнабић. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фонтана на Славији пева "Он је Вучић Александар"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА