Најновије

АНГЕЛА МЕРKЕЛ ОШТРА: Нема препрека да Британија изађе из ЕУ

Ангела Меркел, немачка канцеларка, изјавила је да нема препрека и да је Европска унија спремна да што пре започне преговоре о изласку Велике Британије из Уније!

Ангела Меркел (Фото: Синхуа)

Оштар и јасан став Меркелова је изнела после ванредних избора у Великој Британији, на којима су конзервативци премијерке Терезе Меј однели Пирову победу, изгубивши већину у парламенту.

План да се поштује

Меркел је изјавила да претпоставља да ће се званични Лондон држати плана преговора о брегзиту.
- Морамо што брже да започнемо с послом кад су у питању преговори о британском одвајању од Европске уније. Морамо се држати плана - поручила је Меркелова.
Раније је договорено да преговори ЕУ и Велике Британије о разлазу почну 19. јуна. Меркелова је напоменула да ће Британија након брегзита и даље бити у Европи и да жели да та земља остане добар партнер.
- Велика Британија је део Европе чак и ако више не буде члан Европске уније. Чланице ЕУ морају да мисле на свој интерес током преговора. Сада је најважнија будућност Уније - поручила је Меркелова.

Британци дали аутогол

Британска премијерка Тереза Меј је заказала ванредне изборе очекујући да ће добити већу подршку грађана и јасан мандат за „тврде преговоре о брегзиту“. Она је желела што бољу позицију за договор о напуштању јединственог тржишта и контроли прилива имиграције.
- Још један британски аутогол. После Kамерона, сад Тереза. Преговори ће бити компликовани и комплексни - поручио је Ги Верхофстат, главни преговарач ЕУ за брегзит.
Британска премијерка Тереза Меј није променила своје најважније министре у новој влади, међу којима су министар финансија Филип Хамонд и шеф дипломатије Борис Џонсон. Министарка унутрашњих послова Амбер Рад, министар одбране Мајкл Фелон и министар за питање брегзита Дејвид Дејвис такође ће остати на својим функцијама, саопштено је из Даунинг стрита, након што су конзервативци на изборима изгубили већину у парламенту. Погледајте ОВДЕ како ће Немачка реаговати по питању војске ЕУ. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац о Брегзиту:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА