Најновије

ДОГОРЕО ФИТИЉ: Жестоке борбе на северу Алепа! Гори линија фронта између Курда и турских "побуњеника"!

Жестоки сукоби избили су данас између проамеричких курдских снага СДФ-а и протурских милитаната источно од града Ал Баба на североистоку покрајине Алепо.

Илустрација (Фото: Твитер, Правда)

Борбе које су почеле рано јутрос, прошириле су се линијом фронта дуж осам села у зони одговорности Сиријске арапске армије између Манбиџа и Ал Баба. "Побуњенички" извори тврде да је САА напустила своје положаје непосредно пре напада курдских бораца.  Сиријска армија одбила је ове наводе, уз опаску да војне јединице које се налазе на терену имају наређење да се не упуштају у евентуалне борбе између две стране. Курдски извори, са друге стране, тврде да су борбе започели протурски милитанти у покушају да прошире своју територију на северу Алепа. Сиријска армија наставила је пробој на истоку Палмире према Деир Ез Зору. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ретроспектива ратних снимка из четворомесечне битке за Манбиџ, једне од најкрвавијих битака Сиријског рата, у којој су курдске снаге преузеле стратешку чвор севера Сирије из руку Исламске државе:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА