Најновије

ОРБАНОВА ШАМАРЧИНА БРИСЕЛУ: "Мађарска је увек била европска, а Брисел..."

Мађарска није антиевропска и њена влада заступа истинску европску позицију, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан, додавши да ЕУ није исто што и Брисел, већ добровољни савез независних држава. Мађарски председник је окривио Брисел за сукоб Мађарске и ЕУ.

Путин и Орбан (Фото: kremlin.ru)

– Мађарска никад није била нити је антиевропска. Напротив, влада заступа праву европску позицију, штитећи садашњи европски уговор, укључујући и првобитну расподелу надлежености измедју чланица и Брисела. Брисел је променио своју позицију, а не Мађарска – рекао је он.
Орбан је у мађарском парламенту оптужио Брисел и да „отворено стоји на страни терориста“, што је за њега, несхватљиво.
Поводом случаја мушкарца осуђеног у Мађарској због вођења групе миграната који су напали мађарску полицију дуж јужне границе, Орбан је рекао да су за Брисел важније „апсурдне лажи Ахмеда Х. очигледно“ него безбедност Мађара, преноси МТИ.
Говорећи о америчком финансијеру Џорџу Сорошу, Орбан је рекао да је апсурдно да „финансијски шпекулант“ поставља смернице за Брисел и говори шта Европа треба да ради док му се европски лидери „клањају“, рекао је Орбан. Погледајте ОВДЕ шта је Путин својевремено предложио Клинтону. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Орбан 1989. године држао говор против антисовјетских трупа:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА