Најновије

РОДИТЕЉИ ОПРЕЗ! Популарна играчка може да убије ваше дете? (ВИДЕО)

У америчким медијима појавили су се текстови у којима се позива на опрез јер се у спинерима, наводно, налази јако велика количина олова.

Спинер (Фото: pixabay.com)

Овакви текстови се нису позивали на изворе Америчке комисије за контролу производа већ на Тамару Рубин, експерта за тровање оловом која је својим видеом на Фејсбуку подигла много прашине. 
Она је тестирала је тестирала неколико брендова спинера у којима тврди да је пронашла невероватну количину олова. Ипак, и она сама каже да јој није био циљ да направи панику међу родитељима јер је само у два од 11 спинера нашла недозвољену количину олова.  
Званични подаци показују да се у неким спинерима заиста налазе штетне материје. Проблем је у томе што спинере тренутно производи велики број компанија на разним локацијама које нису у складу са безбедносним регулативама САД-а.
Асоцијација за играчке је издала саопштење за јавност још 2016. године у којем су замолили родитеље да купују спинере само од овлашћених продаваца.  
Купујте спинере у продавницама за које сте чули и којима верујете. Када нас "спинер грозница" удари бићете у искушењу да га купите свом детету и код уличног продавца, а за такве спинере не можемо да гарантујемо да су безбедни, писало је саопштењу.
Доктори оштро упозорили: Никад немојте да пијете бруфен, нарочито ако имате више од 40 година!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како направити спинер
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА