Најновије

Често играте квизове на Фејсбуку? Ево због чега би требало озбиљно да се забринете!

Сигурно се често препуштате више и мањи забавним квизовима на друштвеној мрежи Фејсбук, а нисте свесни чињенице да иза ових наизглед безазлених занимација стоје тимови хакера чији је главни циљ крађа ваших података.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Недавно је откривено како је група хакера користила управо те квизове на Фејсбуку како би крала личне податке корисника.
Већина је заражених квизова послужила како би хакери прикупили податке и потом их продали даље. Но, један мањи део био је заражен малвером који је могао направити више штете.
Стручњаци упозоравају како кроз квизове корисници дају мноштво информација које се после могу искористити против њих или се могу навести да кликну на заражени линк. Истичу како то не значи да би корисници у потпуности требало да престану с решавањем забавних квизова, већ да би требало да буду посебно опрезни кад то чине.
Не би смели ићи на објаве својих пријатеља које звуче превише сензационалистички или одударају од уобичајеног начина комуникације.
Линкове би требало да отварају у посебном прозору, не у оном у којем су улоговани на Фејсбуку.
Треба избегавати уписивање имејл адресе и лозинке која се користи за пријаву на Фејсбук, али и за пријаве на друге сервисе.
Заиста нећете веровати, али селфији на Инстаграму и Фејсбуку имају једну смртоносну последицу!? Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мајкрософт направио најмоћнију конзолу данашњице:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА