Најновије

НОВЕ МЕРЕ НАТО ЗЕМЉЕ: Црна Гора враћа Србе са границе!

Возачи аутобуса су за портал Каматица рекли да је у протеклих 24 сата велики број наших туриста враћен са црногорске границе јер нису код себе имали пасош.

Црногорска границе - Возачи без пасоша мораће у рикверц (фото: Јутјуб принтскрин)

Грађани Србије у Црну Гору више неће моћи да путују само са личном картом, већ ће им за прелазак државне границе бити потребан пасош, објавио је портал Каматица. Из Граничне полиције Србије за Н1 је речено да за сада немају такве информације и да им се нико није жалио због враћања са црногорске границе.
Возачи аутобуса су за портал Каматица рекли да је у протеклих 24 сата велики број наших туриста враћен са црногорске границе јер нису код себе имали пасош, односно путну исправу нису поседовала деца која су путовала са родитељима.
После прикључивања Црне Горе НАТО-у дошло је до промене закона, па је сада за улазак у ову земљу потребно поседовати пасош. Иако закон ступа на снагу од 01.07.2017. године, почео је да се примењује од синоћ.
Закон налаже и да је обавезно поседовати и сагласност за пут малолетног детета уколико само један родитељ води децу са собом. Сагласност се оверава код нотара, а минимална цена за оверу је 500 динара.
Уколико деца не поседују пасоше, захтев за издавање подноси један од родитеља уз писану сагласност другог родитеља коју оверава нотар (ова овера се плаћа), а уколико су оба родитеља присутна, није потребна сагласност, већ је довољан само потпис на захтеву за издавање.
Уколико је до пута остало свега пар дана, мора се уз подношење захтева за издавање пасоша приложити и документ који потврђује хитност, у овом случају рок за издавање је 48 сати од тренутка подношења захтева, а цена од 3.600 динара, код хитног издавања је иста као и уколико се документ издаје редовним путем, кажу у МУП-у. Црногорцима одмах по уласку у НАТО Влада смањује плате, прочитајте ОВДЕ за колико.
Извор: espreso.rs, Н1, Каматица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

То могу само луди Руси
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА