Најновије

ОДНОСИ СА МОСКВОМ ЋЕ... Ево шта кажу руски медији о кандидатури Ане Брнабић

Руски медији вест о номиновању Ане Брнабић, прве жене и прве јавно декларисане припаднице ЛГБТ популације, за мандатара српске владе оцењују као избор прозападне особе која ће удаљити Србију од Русије.

Ана Брнабић (фото: Н1 принтскрин)

Агенција Бета преноси писање владиног листа Росијска газета да је ова кандидатура у "тој конзервативној земљи и целом балканском региону изазвало неједнозначну реакцију". "Поред тога, тај предлог, по оценама опозиције, показује да председник издаје националне интересе у корист западним патронима", додао је лист. 
Рен ТВ наводи да "политички посматрачи сматрају да ће ово именовање приближити Београд са осталом Европом и удаљити је од Москве", преноси агенција. 
РИА Новости, пак наводе, да "Брнабић има репутацију прозападног политичара, а при том није члан владајуће партије". 
Агенција Регнум наглашава да је ово први пут у историји српске државе да жена може да стане на чело Владе, преноси Бета. 
А као "посебну пикантност" у њеној кандидатури либерална Нова газета истиче то што се Ана Брнабић отворено изјашњава као "припадница нетрадиционалне сексуалне оријентације". 
"У Србији и на Балкану већина становништва се с неодобравањем односи према представницима ЛГБТ заједнице", додаје лист, јавља агенција Бета. А Војислав Шешељ каже да је Вучић овим чином показао понизност пред западним силама, опширније ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Расиме, брате Србине...": Шешељ ћаска са Љајићем и министарком Брнабић, она се смеје
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА