Најновије

ЈАБЛАНОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА: Жалио се јер су Срби на Косову гласали са српским документима!

Представници Партије косовских Срба Александра Јаблановића уложили су више жалби против ОЕБС-а јер је ова мисија дозвољавала грађанима са српским документима да гласају на бирачким местима на Космету на изборима одржаним 11. јуна.

Александар Јаблановић (Фото: Јутјуб)

Такође, ова партија је тражила и да се читав изборни процес у општини Лепосавић поништи, јер се за нови посланички сазив парламента у Приштини гласало са српским личним картама.
Косовско апелационо веће за изборне жалбе одбило је Јаблановићеве захтеве, јер су стигли по истеку рока. Прописани рок за жалбе Апелационом већу је 24 часа после изборног процеса, али све и да су примедбе стигле на време, Јаблановићев захтев за поништавање избора био би одбијен јер је установљено да се на изборима може гласати са свим валидним документима.
На питање да ли су српске личне карте биле важећи документ на биралиштима у српским срединама на северу Космета, Сенад Шабовић, портпарол мисије ОЕБС, која је пружала техничку подршку за спровођење избора на северу, каже да је гласање било дозвољено са свим личним идентификационим документима који су валидни, уколико се особа налазила на списку за гласање.
- Самим тим, то значи да је гласање било дозвољено и са српским личним картама. Тако је било и за протекле косовске изборе.
Јаблановић у петак није био доступан за коментар.

Без мандата

Према и даље прелиминарним резултатима Централне изборне комисије, ПКС није освојио ниједан мандат. За улазак у парламент Јаблановићевој странци недостаје неколико стотина гласова, а да ли ће прећи потребан праг, знаће се у наредним недељама, кад се преброје сви гласачки листићи.
Прочитајте ОВДЕ зашто Црна Гора враћа Србе са границе?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли Тачи пали и гаси уличну расвету у Лепосавићу?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА