Најновије

ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЈА СРБИЈЕ: Нико нам се није жалио да је враћен са ЦГ границе! МУП ЦРНЕ ГОРЕ: Може и са личном картом!

У Граничној полицији Србије данас је речено да засад немају информације да српске туристе враћају са црногорске границе јер су на пут пошли без пасоша за себе и децу, као и да им се досад нико није жалио због наводног враћања са црногорске границе.

Гранични прелаз Црна Гора (Фото: Јутјуб)

У току преподнева појавила се информација да црногорски МУП и цариници са границе враћају све наше туристе који су на летовање, као и досад, кренули са личном картом и здравственим књижицама за своју децу. 
Поводом вести да српски туристи више не могу да уђу у Црну Гору без пасоша, редакцији Курира се јавила читатељка, која је, како тврди, забринута овом вешћу позвала МУП Црне Горе како би проверила тачност ове информације.
- Вечерас треба да путујем у Црну Гору и то са малолетним дететом и када сам видела вест да не могу да уђем у ту земљу као и до сада само са личном картом, одлучила сам да проверим тачност ове информације. Због тога сам позвала МУП Црне Горе где ми је у телефонском разговору речено да информација није тачна. Саопштено ми је да грађани Србије и даље могу да прелазе границу са Црном Гором без пасоша, као и да ће се званичници из Црне Горе ускоро званично огласити саопштењем поводом ове нетачне информације - каже наша читатељка.
Подсетимо, закони Србије налажу и да је обавезно поседовати и сагласност за пут малолетног детета уколико само један родитељ води децу са собом.
Сагласност се оверава код нотара, а минимална цена за оверу је 500 динара.
Уколико деца не поседују пасоше, захтев за издавање подноси један од родитеља уз писану сагласност другог родитеља коју оверава нотар (ова овера се плаћа), а уколико су оба родитеља присутна, није потребна сагласност, већ је довољан само потпис на захтеву за издавање.
Уколико је до пута остало свега пар дана, мора се уз подношење захтева за издавање пасоша приложити и документ који потврђује хитност, у овом случају рок за издавање је 48 сати од тренутка подношења захтева, а цена од 3.600 динара, код хитног издавања је иста као и уколико се документ издаје редовним путем, кажу у МУП.
Прочитајте ОВДЕ шта каже генерал НАТО о бомбардовању Србије 1999?
Извор: Курир/Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чак 100.000 грађана Србије је 2013 затражило пасош ЕУ.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА