Најновије

УЛТИМАТУМ: Ко не гласа за Ану (и подржи тако Вучића), прелази у опозицију!

Сви они из владајуће коалиције који не буду гласали за избор нове владе на челу са Аном Брнабић неће моћи да буду део власти и мораће да пређу у опозиционе редове.

Ана Брнабић и министри (Фото: Јутјуб)

То је један од разлога због чега је седница парламента о избору Владе одложена за идући викенд, како би сви у власти имали довољно времена да размисле — да ли остају у владајућем блоку или га напуштају.
Наиме, у врху Српске напредне странке тврде да је Ана Брнабић као мандатарка дефинитивни избор председника државе и лидера напредњака Александра Вучића, и да сви који то не подрже сами себе формално елиминишу из парламентарне већине.
Гласање за новог премијера, њен програм и нови састав министарског тима у Немањиној 11 није обично гласање за неки закон када посланици имају слободу да одлучују у складу са својим програмом и уверењима. Гласање за владу је одлука о томе да ли су посланици досадашње парламентарне већине партнери владајуће коалиције, да ли подржавају програм иза кога стоји и председник државе Александар Вучић или прелазе у опозициони табор.
Ово важи за посланике Јединствене Србије Драгана Марковића Палме и представнике странке Муамера Зукорлића, који су најавили да неће подржати избор Ане Брнабић, али и за појединце у Социјалистичкој партији Србије и Српској напредној странци који реше да не гласају за Владу.
Извори из врха СНС тврде и да Александар Вучић неће ни у ком случају променити своју одлуку о избору Ане Брнабић за мандатара за састав нове владе, а на странкама и посланицима је да до седнице парламента одлуче да ли подржавају ту његову одлуку или не.
Свакако, СНС неће дозволити да било који члан власти покуша да демагошки осваја јефтине политичке поене код својих бирача тако што ће гласати против избора Владе, а да не сноси политичке последице унутар власти.
Прочитати ОВДЕ да ли је на помолу распад владајуће коалиције у Србији?
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Реакције на Вучићев предлог мандатара.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА