Најновије

„ХИТЛЕР” ЈЕ ЖИВ?! Старац из Аргентине тврди да је нацистички вођа! (ФОТО)

Старац из аргентинског града Салта је изјавио да је он заправо бивши нацистички вођа Адолф Хитлер и да је провео последњих 70 година у скривању.

Хитлер (Фото: Риа)

Говорећи у интервјуу са локалним медијима, натурализовани немачки имигрант објашњава да је у Аргентину стигао 1945. године са пасошем који је фалсификовао Гестапо пред крај Другог светског рата. Он се од тада, наводно, зове Херман Гунтерберг. 
Човек који тврди да је Хитлер каже да је одлучио да прекине скривање јер је израелска тајна служба Мосад званично напустила своју политику прогона нацистичких ратних злочинаца 2016. године. 
- Многи ме криве за злочине које никада нисам починио. Због тога сам морао провести више од половине живота кријући се од Јевреја, тако да сам већ одслужио казну. Приказан сам као лош момак само зато што смо изгубили рат. Када људи прочитају моју страну приче, то ће променити начин на који ме доживљавају - рекао је Гунтерберг. 
Историчари се генерално слажу да је Хитлер починио самоубиство 30. априла 1945. године у Берлину, док је Црвена армија улазила у немачку престоницу. Међутим, неки алтернативни историчари су сугерисали да је фирер могао побећи у Латинску Америку, као што су урадили бројни нацисти.
Абел Басти је у јулу 2016. године објавио књигу "Хитлер у егзилу" у којој је изнео тезу да је Хитлер побегао у Аргентину. Тамо је наводно живео десет година пре него што се преселио у Парагвај, под заштитом диктатора Алфреда Стреснера. Басти тврди да је Хитлер преминуо 3. фебруара 1971. године у Парагвају.

Наравно, мало људи верује у причу Хермана Гунтерберга, укључујући и његову 55-годишњу супругу Ангелу Мартинез. Она сматра да су његове шокантне тврдње производ деменције. Према њеним речима,он никада није споменуо Хитлера или нацисте до 2015. године, када је почео да показује симптоме Алцхајмерове болести. Она сумња да је њен супруг био нациста који осећа грижу савести.
- Понекад би заборавио где се налази и ко сам ја. Изгледао је као да је у трансу. Тада би причао о Јеврејима и демонима, а онда би се вратио у нормалу - рекла је Мартинезова у изјави коју преноси Спутник.
Прочитајте ОВДЕ какво је то нацистичко благо откривено у Аргентини?
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од многоборјних теорија завере је да се Хитлер није убио.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА