Најновије

ЗВАНИЦЕ, ПРОМОЦИЈА СРБИЈЕ, ТРУБАЧИ...: Овако ће изгледати инаугуарација Вучића

На свечаној инаугурацији Александра Вучића, која ће бити одржана у петак у згради Палате Србија, појавиће се бројне високе званице из иностранства, а на овај догађај позвани су и посланици Скупштине Србије.

Вучић и Милоорад Додик (Фото: Синхуа)

Више хиљада гостију очекује се у петак у Палати Србија, а присуство на овом догађају већ су потврдили бројни шефови држава и председници влада, као и министри и друге јавне личности из Србије и света. Једним делом инаугурација ће се одржавати испред Палате, где ће бити постављен црвени тепих, свечани шпалир војника и војни оркестар.
Будући да ће Вучићево ступање на дужност испратити велики број гостију, они ће бити распоређени по целој згради, која има 13 сала за конференције, шест салона и три дворане. Сви делови палате биће прилагођени овом свечаном догађају.
У сали са великим мозаиком биће одржан посебан програм. Како се наводи у програму инаугурације, на самом почетку дечији хор ће извести химну Србије, а затим и Беседу председника, потом песму "Ово је Србија".
Програмом је предвиђена здравица, а затим наступ ансамбла "Врело", КУД "Коло" и "Уна сага сербица", а потом ће на сцену ступити трубачи Дејана Петровића.
Пред сам крај инаугурације, у плану је обилазак свих салона у Палати, а сваки ће тематски покривати одређену регију Србије. У њима ће бити представници туристичких организација који ће госте упућивати у "природне лепоте и историју" разних делова Србије. На овај начин биће представљене Јужна, Источна, Централна и Западна Србија, као и Војводина, КиМ, Рашка област и Београд. Занимљиво је и да се у програму у контексту регија помиње и "Иновација и модерне технологије".

Посланици аутобусима на инаугурацију

Посланици Скупштине Србије неће бити у могућности да у Палати Србије честитају ступање на дужност председнику Вучићу. У програму који су добили сви посланички клубови као образложење стоји да су то већ учинили приликом полагања заклетве у Скупштини Србије.
За српске парламентарце предвиђен је и организован долазак до Палате Србије. Окупљање је организовано испред Дома Народне скупштине, где ће их чекати аутобуси и полицијска пратња.
Препорука организатора је да српски парламентарци буду стационирани у сали "Југославија" или у "Титовом салону", у којем ће бити смештени чланови високих делегација из иностранства.
У позивницама стоји, уз напомену "обавезно", да господа посланици треба да обуку тамно одело са једнобојном краватом, док даме морају да имају свечане хаљине. Ово је иначе дрес типичан за овакве прилике, па се претпоставља да исто упутство важи и за друге госте који су позвани на инаугурацију Вучића.
Јутрос је стигла и допуна програма, а у њој се наводи да на свечану инаугурацију председника могу да поведу и свог партнера.
Прочитати ОВДЕ шта је Вучић рекао о гласању напредњака за Ану Брнабић и потребној већини.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А овако је изгледао сукоб на Вучићевом проглашењу за председника.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА