Најновије

СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ: Ево зашто британске службе плаше Балкан терористичким нападима! (ВИДЕО)

Поводом информација у медијима да су могући терористички напади на Балкану, прецизније у Бањалуци, декан на факултету за студије безбедности Едуканс Мирослав Беговић и доцент на факултету за међународну политику и безбедност Срђан Перишић оценили су да прво треба да се види ко и због чега пласира такве информације.

Да ли је Балкан на мети напада? (Фото: Твитер)

- Управо Обавештајно безбедносна агенција БиХ и пласира такве информације, а касније су те исте информације и демантовали, а питање је који им је циљ и зашто те информације долазе у медије а не у институције - оценио је Перишић.
- То је по мени измишљена информација, а то се ради да би се дестабилизовала РС, да се Бањалука дестабилизује, а то је медијски притисак на грађане у РС, на саму власт у Бањалуци да попусти како би дошло до интервенције запада, односно НАТО - рекао је Перишић.
Према његовом мишљењу ЕУ се повукла мало са Западног Балкана, а јача утицај, односно тежња НАТО да се земље из региона учлане у алијансу.
- Бањалука је означена као препрека ширења НАТО на Балкану - оценио је Перишић.
Беговић је рекао да је тачно да је обавештајно безбедносна агенција дала информације медијима о могућим терористичким нападима на Балкану и запитао зашто нису обавештене и институције?
- Све је потекло из западних служби, бритнаска обавештајна служба стоји иза лажних вести да ће доћи до терористичких напада на Балкану - оценио је Беговић.
Беговић и Перишић су мишљења да ће терористичке организације бити ангажоване само ако неко са запада донесе одлуку да делују, а да сами то неће одлучити.
Они су оценили да безбедносне мере ипак морају бити подигнуте на највиши ниво.
- Циљ деловања западних служби и усмеравање терориста ка Балкану може само бити истискивање руског интереса, привредног,економског, политичког, безбедносног, било каквог културног, они не желе присуство ни куилтурно присуство и сарадњу између наших култура - оценио је Перишић.
Према његовом мишљењу то је интерес Британије и западних служби, а сад је то деловање појачано тежњом да земље Балкана, уђу у НАТО.
Беговић и Перишић су ипак оценили да морамо да верујемо у сваку врсту претњи иако је непроверена и да се ниво безбедности мора подићи на највиши ниво, управо због ствари које су се дешавале у Европи.
- Све велике терористичке организације су под контролом и окриљем великих обавештајних служби - оценио је Беговић. Погледајте ОВДЕ како су НАТО ловци покушали да пресретну Шојгуов авион. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА