Најновије

Трамп дочекао Порошенка, па брутално увредио Украјинце!

Амерички председник Доналд Трамп је током сусрета са украјинским председником Петром Порошенком нехотице увредио Украјинце.

Петро Порошенко (Фото: Јутјуб)

Наиме, он је реч Украјина изговорио са одређеним чланом "the" у енглеском језику, који се користио док је Украјина била у саставу СССР-а.
Западни медији наводе да Украјинци болно реагују на то, будуц́и да комбинацију одређеног члана са називом своје земље већина људи мрзи.
С друге стране, одређени члан са тим топонимом подсећа на старословенску реч "окрајина", која означава "периферију", стога "the Ukraine" у речима Трампа наводно звучи као да говори о Украјини из угла њених веза са Русијом, притом доводећи у питању њен територијални суверенитет.
Убрзо након што су медији почели да пишу о овој теми, огласио се бивши амбасадор САД у Русији Мајкл Макфол који је на Твитеру написао да Трамп, највероватније, није био обавештен како да се постави.
Подсетимо, Порошенко је након сусрета са Трампом изјавио да су Сједињене Америчке Државе пријатељ Украјини, као и да ће Кијев добити велику подршку Америке. Погледајте ОВДЕ шта је Пол Крејг Робертс рекао о тактици руског и кинеског руководства. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте Порошенкове "доказе" за руску умешаност у украјински конфликт:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА