Најновије

КРВАВЕ БОРБЕ НА ПУТУ КА ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: САА напредује преко Арака, терористи скупо продају кожу! (ФОТО/ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) и њени савезници настравили су данас операције дуж пута према Деир Ез Зору нападима на положаје Исламске државе (ИД) у близини недавно ослобођене црпне станице Т3.

САА на путу према Деир Ез Зору (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Предвођене елитним 5. легионом, а уз подршку Хезболаха и палестинских добровољачких организација, снаге лојалне власима у Дамаску успеле су да ослободе област Зар Абах, која се налази само 10 километара од тактички битног места Арак. Након заузимања Зар Абаха, САА и савезници наставили су да чисте терористичке положаје на гасним пољима око Арака, где су, уз наношење тешких губитака терористима, успели да помере линију контроле даље према истоку. Према наводима војних извора, сиријске снаге ће преузети пуну контролу над гасним пољима у најскорије време, пошто су заузети сви битни положаји на овом терену.
Терористи пружају жесток отпор сиријским снагама и њиховим савезницима за сваки педаљ природним гасом богатог подручја. Тако је медијско крило Исламске државе - Амак, објавило и неколико фото извештаја о својим дејствима на овом фронту:


Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА