Најновије

ПЉАЧКА НА СТРАТЕШКОМ ПРОИЗВОДУ СРБИЈЕ: Напредњаци дали тајкунима да ојаде српске сељаке! (ВИДЕО)

Српска радикална странка позвала је Тужилаштво и ресорно министарство да реагују поводом потписивања противзаконитог Споразума хладњачара којим је успостављен монопол у откупу малина, чиме су узгајивачи малина стављени у робовски положај.

Тајкуни појели зараду од малине (Фото: public, Правда)

Споразумом потписаним у Ваљеву, утврђена је откупна цена од 120 динара за килограм, што је готово дупло мање него што је малина плаћана претходне године, подсећају радикали и додају да су сељаци сада уцењени да малину предају по багателној цени или да гледају како им род пропада јер немају алтернативу за продају, нити обећану заштиту државе и министарства пољопривреде. Споразум хладњачара је противзаконит и кривичним закоником санкционисан кроз кривично дело "Закључење рестриктивних споразума", наглашавају српски радикали.
"Ћутање представника државе – и поред више пута обећане помоћи и заштите произвођачима малина – представља прећутну сагласност да се пљачка настави и да се обесхрабре сви који производе или су заинтересовани да се укључе у производњу малине, као несумњиво стратешког производа Србије", наводе из Српске радикалне странке. Да иронија буде већа, подсећају, управо су највиши функционери Српске напредне странке, док су били у опозицији, обећавали малинарима конкретна решења и благостање уколико њима укажу поверење да формирају Владу. Међутим, након пет година владавине Вучићевих напредњака српски сељаци су потпуно понижени и обесправљени, а произвођачи малине доведени су у никад гору ситуацију, напомињу радикали и закључују да иако је пре само неколико дана министар Недимовић обећавао конкретну помоћ и објашњавао значај узгајивача малина у српском извозу, представници државе су ипак одлучили да стану на страну тајкуна, а не обичног сељака.   Узвор : Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА