Најновије

ВУЛИН: Илегални мигранти не смеју угрожавати живот грађана Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је да су рано јутрос припадници Министарства унутрашњих послова очистили Шид од свих нелегалних миграната.

Вулин (Фото: Медија центар Београд)

"Сви они који нису хтели да буду део нашег азилног система, који нису имали одговарајуће документе и који су угрожавали свакодневни живот грађана Шида - нису могли више да се задржавају на територији општине Шид", рекао је Вулин.
Министар је истакао да је Влада Србије обезбедила довољан број смештајних капацитета у складу са највишим светским стандардима и да зато нема ниједног оправдања да било ко буде ван њих.
"Влада Србије ће наставити да се хумано и одговорно односи према свим мигрантима и људској невољи која их је довела овде али никада неће дозволити да се свакодневни живот наших грађана на било који начин угрожава као и да се не поштује закон. Као што припадници Министарства унутрашњих послова и Војске Србије не дозвољавају да се на нашу територију улази илегално, тако не дозвољавамо ни да се она илегално напушта и да се треет мигрантске кризе на тај начин преноси и на друге земље", навео је министар.
Вулин је рекао да неће дозволити да "се криминалци користе муком миграната и да их пребацују", као што неће дозволити ни да се мигрнати задржавају без одговарајућих папира и одговарајућих законских решења.
Он је поново изразио захвалност припадницима Министарства унутрашњих послова и министру Стефановићу на личном ангажовању, стрпљењу и вођењу рачуна да се не примени сила, да се закон поштује, али и да се достојанство миграната сачува, баш као што се чува свакодневни живот и безбедност грађана Србије.
У јутрашњој акцији припадника Министарства унутрашњих послова пронађено је око 100 миграната који су одведени и распоређени по осталим камповима широм Србије. Вучићево именовање Брнабићке представља недвосмислен удар на немањићко-лазаревску Србију. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Министар Вулин: У Србији се према мигрантима увек поступало хумано
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА