Најновије

КИРГИСТАН УЛАЗИ У РАТ У СИРИЈИ?! Ево на чијој страни ће учествовати!

Киргистан преговара са Русијом о слању трупа у Сирију, рекли су у четвртак агенцији Интерфакс извори унутар структура киргиских снага, преноси Алмасдар Њуз.

Киргиски војници (Јутјуб)

"Одлука још није донета. Наши званичници су још увек у преговорима о слању војске [у Сирију]. Мало је вероватно да ће таква одлука бити донета пре председничких избора ", рекао је извор.
Председнички избори у Киргистану требало би да се одрже 15. октобра. Истовремено, питање распоређивања мировних снага Киргизије у Сирију није постављено током званичне посете председника Киргистана Алмазбета Атамбаева Русији, која је започела 19. јуна и требало би да траје до 24. јуна, казао је чалн киргистанске делегације за Интерфакс.
"Ништа о томе није речено, ништа нисам чуо", рекао је.
Раније је турски телевизијски канал Хабертурк цитирао портпарол турског председника Ибрахима Калина који каже да Турска и Русија могу распоредити своје војске у провинцији Идлиб на северозападу Сирије као део споразума о стварању де-ескалационих зона у земљи и да је Русија понудила да у Сирији распореди војни контигент из Киргистана и Казахстана.
Коментаришући ове извештаје, казахстански министар спољних послова Каират Абдракхманов негирао је информације о било каквим преговорима о распоређивању војске њеове земље у Сирију.
"Казахстан не преговара ни са ким о војном распоређивању у Сирији", рекао је он новинарима у петак у Астани. "Питање имплементације четири зоне де-ескалације у Сирији је у надлежности држава гаранта [Русија, Турска и Иран]", додао је он. Санкције Русији немају везе са Украјином. Који су прави прљави разлози за то, читајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте каквим вештинама располажу киргиски војници
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА