Најновије

ЏИХАДИСТИМА НА ГОЛАНУ НЕ ПОМАЖУ НИ АВИОНИ ИЗРАЕЛА: У противнападу САА одувани Тахрир Ал-Шам и Џаиш-Ал Таухид

Џихадистички побуњеници Хајат Тахрир Ал-Шама, заједно са Џаиш Ал-Таухидом, покренули су моћну офанзиву на Голанским висинама у суботу, гађајући упориште сиријске владе у граду Ал-Баату.

Битка за Голан (фото: Јутјуб принтскрин)

Хајат Тахрир Ал-Шам и њихови савезници започели су офанзиву тако што су јуришали на положаје Сиријске арапске армије на неколико праваца изван града Ал-Баат, присиљавајући га да позове појачања из Голанске регименте (Фуџ Ал Џулан) и бригаду Ал-Кунеитра соколови (Ливаа Сукур Ал-Кунеитра). Недуго након почетка битке, званични портпарол израелских снага одбране (ИДФ) навео је да је најмање десет граната пало у окупирано подручје Голанске висоравни, а то је изазвало одговор њихових ваздухопловних снага.
Израелске ваздухопловне снаге извршиле су ваздушне нападе на положаје Сиријске арапске армије у близини града Ал-Баат, што је довело до смрти два војника и уништења једног оклопног возила "шилка" и тенка. Уз помоћ израелске авијације, џихадистички побуњеници су успели да освоје ватрогасну станицу у Ал-Баату и зграду Бемо банке, приморавајући сиријску војску да се повуче како би се прегруписала.
Сирија Арапска армија је касније покренула контра-напад који је резултирао повратком Бемо Банке и Ал-Баат ватрогасне станице, а истовремено присилила џихадистичке побуњенике да се повуку са неколико оближњих тачака. А које је објашњење Израела за напада на САА читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка САА и побуњеника за Голанску висораван упркос примирју
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА