Најновије

"ЗАПРЕПАШЋЕН САМ ШТО...": Овако је Шабић одговорио Вучићу на тему српске заставе и јарбола од 200 милиона

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић изјавио је да је запрепашћен што је председник Србије Александар Вучић "неoсновано дисквалификовао њега лично и, што је много битније, институцију коју представља".

Родољуб Шабић (фото: ТВ Н1 принтскрин)

„То је сасвим некоректно и непримерено уставној позицији и улози председника“, наводи Шабић у писаној изјави, поводом критика које му је Вучић, на конференцији за новинаре, упутио због "његовог личног става" о подизању 120 метара високог јарбола са великом српском заставом.
Вучић је, наводи Шабић, о њему рекао да "они који ништа не раде, знају само да критикују".
„На друштвеној мрежи Твитер сам, поводом намере, да се 200 милиона динара потроши за подизање јарбола у Београду отворио анкету са понуђеним опцијама - прихватљива је, није прихватљива, бесмислена је“, рекао је Шабић, додајући да се велика већина определила се за ову последњу.
"Одавно је евидентна и све је изразитија спремност и потреба председника да тотално субјективно, без критеријума, брани себи блиске људе, чак и у ситуацијама кад постоје, најблаже речено, сумње да су ти људи у сукобу са законом, а да, што је још горе, истовремено вређа и омаловажава сваког ко се усуди да изнесе било какво мишљење које није у потпуној, сервилној сагласности с његовим", навео је Шабић.
Шабић каже да постоји нешто много некоректније од председниковог "осионог става према његовом мишљењу или мишљењу већине грађана". То је екстремно некоректна инсинуација да они који су против идеје са јарболом који кошта 200 милиона, имају нешто "против српске заставе", каже Шабић.
„Нашу заставу сасвим сигурно не волим и не поштујем ништа мање него председник, али мислим да не мора да виси са јарбола, уместо кога се, на пример, може купити магнетна резонанца за неку здравствену установу, неку болницу, или нешто слично, смислено“, напомиње Шабић.
„О потреби да се национални симболи користе на тужно екстравагантан начин, мислим исто што је пре више од 150 година мислио добри Јован Стерија Поповић и сјајно описао у својим Родољупцима“, истакао је Шабић. Вучић је рекао да америчка застава може да буде на вешу и чарапама, а српска - сазнајте ОВДЕ. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Шабић рекао о Савамали
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА