Најновије

ЗАРОБЉЕНИ АХМЕД ГОВОРИО У КАМЕРУ: Силом сам мобилисан у САА, другови, придружите се Исламској држави!

Агенција Амак је у понедељак објавила видео снимак са границе источне Палмире, приказујући сиријског војника који говорио у камеру, позивајући своје другове, припаднике Сиријске арапске армије, да се предају Исламској држави, преноси Алмасдар Њуз који је објавио снимак.

Ахмед Камис (фото: almasdarnews.com видео принтскрин)

Војник САА се представио као Ахмед Камис и рекао да је био присилно упућен на фронт седам дана раније. У почетку је служио у Републиканској гарди у ИСточној Гути, али је онда пребачен у источни Хомс уочи напада на Сукну, упориште Исламске државе које је главна препрека на путу ка Деир Ез-Зору. Nevertheless, the captive SAA member said he quickly managed to defect to ISIS ranks and insisted that many government soldiers were deployed in the region against their will. He then proceeded to call on SAA soldiers to join the Islamic State.
Ахмед је изгледао нервозно, а видео је био исечен на неколико места, што наводи на то да га је Амак агенција можда приморала на такву изјаву у пропагандне сврхе. Било како било, заробљени припадник САА рекао је да је брзо успео добије чин у ИД и тврдио да су многи владини војници распоређени у региону против своје воље. Он је затим позвао војнике САА да се придруже Исламској држави. Према недавним тврдњама Исламске државе, око 2.500 војника САА придружило се Исламској држави у последње три године. У поређењу с тим, око 8.000 побуњеничких бораца прешло је у редове калифата. А авиони САД су измасакрирали 42 цивила, махом жена и деце, који су били у заробљништву ИД, а какво су цинично образложење дали, читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сиријски побуњеници у окршају против САА
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА