Најновије

НЕУСТРАШИВА КУРДСКА РАТНИЦА: Метак јој се забио поред главе у зид. Само се насмејала (ВИДЕО)

Видео курдске снајперисткиње која се смеје пошто ју је метак промашио за само пар центиметара постао је прави хит на друштвеним мрежама.

Курдска амазонка се смеје смрти у очи (фото: Јутјуб принтскрин)

Неименована ратница са бојишта у Раки, самопроглашеној престоници Исламске државе, снимљена је како нишани и пуца на мету која се не види на снимку, али секунду након што је опалила, непријатељски метак погађа зид поред ње, промашивши њену главу за длаку.
Ипак, девојка не показује знакове страха или шока, већ се смеје и шали са својим колегама. Она изгледа показује прстима да су са друге стране двојица џихадистичких снајпериста, јер истовремено изговара нешто као "дуа". На курдском се према гугл преводиоцу "два" каже "ду" (dû). За овог другог је изгледа сазнала тек кад јој се метак закуцао поред главе. 
"Курдске жене не знају за страх", написао је на Твитеру новинар Хемзе Хамза, који је и објавио видео. 
"Типично људско биће било би обележено за цео живот када би се овако суочило са смрћу, али она се само насмејала", написао је. Иначе, занимљиво је погледати и како је обувена ова курдска амазонка. Она на ногама има чарапе и папуче. Добро, за позицију снајперисте и нису баш неопходне чизме.   У Сирији се добро закувало, амерички пилоти су три пута тражили дозволу за обарање сиријских авиона, опширније ОВДЕ. Извор: Курир, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА