Најновије

СТАО ЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ФИЈАТ: До јуче је сваког дана са траке силазило 440 возила, а данас - нула!

Радници компаније "Фијат Крајслер аутомобили Србија" наставили су генерални штрајк. Другог дана потпуне обуставе производње аутомобила, радници прве смене дошли су на своја радна места, али не обављају радне обавезе.

Фабрика у Крагујевцу (фото: Јутјуб принтскрин)

"И даље послодаваци из ФЦА нису започели преговоре око окончања штрајка, односно испуњавања наших захтева - повећање зараде, нова организација производње, исплата бонуса ефикасности и надокнада трошкова превоза. Данас ћемо, као и јуче у 12 часова, на скупу свих у смени, обавити информисање радника у штрајку, као и у 17 сати за другу смену. Помака једноставно нема од друге стране", каже за Н1 Зоран Марковић, председник штрајкачког одбора ФЦА.
Марковић додаје да је у штрајку 90 одсто запослених и да виталне целине фабрике, Пресерај, Каросерија, Лакирница, Логистика и Монтажа нису у функцији.
До јуче је са монтажних трака Фијата у Крагујевцу сваког дана силазило по 440 аутомобила 500 Л, 220 по смени, а сада је све утихнуло у кругу компаније.
Према речима Зорана Марковића, од 2.460 запослених у ФЦА, у штрајку је 2.150 производних радника, службеници раде, а резултати тог рада су непознати, јер од јуче ни један аутомобил није произведен. Тржиште ауто-делова и беле технике је под присмотром антимонополске комисије, опширније ОВДЕ. Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако изгледа производња возила кад није штрајк
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА