Најновије

ВРЕМЕ ЈЕ ДА ПУТИН СКИНЕ РУКАВИЦЕ: У току је битка за Балкан, Москва не сме да остави Србе да се сами боре!

- ЕУ је добила одговорност да безбедносно и политички пацификује и интегрише Балкан пре Руса, али амерички агенти вршљају и мешетаре по региону. Они стварају услове за дисциплиновање Срба, а тиме и ЕУ, јер је сламање кичме Србима немогуће без сукоба, што је и интерес Вашингтона, тврди руски војни аналитичар Александар Тихонов.

Владимир Путин (Фото: Јутјуб)

Тихонов сматра да Трамп припрема "креативан хаос" на Блиском истоку и упозорава да је то је стара жеља неокона, који то отворено заговарају још од 2003. године и да су последице тога стравичне по пре свега Србе. 

Паклени план САД

У преводу - на Блиском истоку припрема се покретање народа, цепање државних граница, масовна убиства. То ће, свакако, омогућити реализацију идеје, сковане у Билдербегу, о другом таласу миграната који би морским путем запљуснуо Балкан, и тако "решио" православно тј. "руско питање" на Балкану. 
Иначе, НАТО на Балкану, сматра он, независно ради свој посао. 
- Само неупућени нису разумели изјаву Столтенберга да је НАТО спреман да делује како би заштитио мир на Балкану и спречио веће сукобе. Тако увиђамо да постоје две "трке", једна у Сирији, а друга на Балкану. Ко ће пре преузети контролу политичара и влада у Македонији, БиХ, и Србији, пре свега - тврди руски експерт.
Он тврди да је Трамп званичнике ЕУ додатно престравио Русијом и натоварио им велике политичке и одбрамбене обавезе, док привреда ЕУ због санкција Русији иде надоле. 
- ЕУ је нефункционална због огромног апарата, тромости и несарадње држава чланица. Имате утисак да администрација у Бриселу и не разуме све одлуке које доноси. Уочљиво је да, када је реч о заштити критичне инфраструктуре, не постоје упутства шта се под тим подразумева на заједничком нивоу. Земље чланице имају различите приоритете и начин заштите. Наведена нефункционалност нарочито се огледа по питању Балкана. ЕУ је, наводно, добила одговорност да безбедносно и политички пацификује и интегрише Балкан пре Руса, али амерички агенти вршљају и мешетаре по Балкану искључиво за рачун САД - јасан је Тихонов.
Према његовим речима Вашингтон ствара услове за дисциплиновање Срба, а тиме и ЕУ.
- Сламање кичме Србима није могуће је без сукоба, што Вашингтону, опет, одговара. САД су у Македонији потрошиле милионе долара својих пореских обвезника ради дестабилизовања владе Николе Груевског. То је трајало годинама. Америчка амбасада у Скопљу тајно је користила Сорошеве фондове и финансирала Заева и пад Груевског. Био је то еклатантан пример кршења Бечке конвенције о дипломатским односима. Само за финансирање Сорошових демонстраната, односно спонтаног догађања народа због криминалне власти", потрошено је 12,5 милиона долара - каже Тихонов. 

Русија мора да помогне 

Он истиче да док се руководство Републике Српске отворено супротставља НАТО и покушају Запада да унитаризује БиХ, из Русије још не стижу конкретне финансијске ињекције у привреду, или банку која би финансирала предузетника. 
- Русија је допустила да ситуација у Србији остане статус кво, уз превагу према Западу. НАТО је у Србији порушио објекте и учинио штету у износу од више милијарди долара, али се рат са НАТО заборавља - подсећа Тихонов.
Бечка конвенција је, пише руски експерт, кршена од неколико амбасада у БиХ, нарочито од САД. 
Он додаје да су САД на путу су да уз подршку Сороша и арапског капитала, а уз помоћ поданичке опозиције, озбиљно девастирају Републику Српску. 
- Руски и кинески утицај у православном свету мора бити иницијатор пројеката у Скопљу, Бања Луци и Београду. Највеће противљење НАТО је у Србији и Републици Српској, а донедавно и у Црној Гори, која је живи пример америчких активности у подели друштва на пола. Због руског оклевања Запад већ спекулише са идејом Велике Албаније и дисциплиновањем Републике Српске, која је жртва стандардне замене теза. Москва јесте за Дејтон, али Република Српска једина брани слово и изворни Дејтон, и зато добија "по зубима" - наводи Тихонов. 
Скопље је, анализира он ситуацију на Балкану, стигло до Тиранске платформе, а Београд је на корак до признања Косова и уласка у НАТО. 
- Западне амбасаде и Сорош успели су да мржњу подељених опција на Балкану доведу до тачке када би се ситуација могла запалити. Русија не сме да закасни. Ако закасни у пустињском делу Сирије, долази у питање Турски ток. Ако је Могеринијева рекла да Србима нико не говори истину, значи да је време да Путин скине рукавице - јасан је овај војни експерт.

Регион је пред пуцањем

На Балкану је, тврди експерт, у току нова геостратешка игра. Да ли ће, и када ће се игра претворити у рат, опет зависи од Москве, која као да није дефинисала приоритете. 
- САД никога нису питале за Бондстил, а смета им руски хуманитарни центар у Нишу. Москва чека одлуку Београда и поштује сва међународна правила. САД су у предности, јер крше сва међународна правила, чак и она која су саме успоставиле. Балкан је изузетно, а и тренутно важан - каже Тихонов.

Спрема се удар и на Иран

Блиски исток и Балкан су увод у велику игру за освајање Евроазије. Док САД забављају свет сиријском драматургијом, гледају у Каспијски базен и смишљају балканизацију Ирана. 
- САД су успоставиле политичке и ратне сукобе у неколико регија, уско повезаних, и усмеравају се ка метама, а то су Блиски исток, Арапско полуострво, Кавказ, Балкан. Трамп не губи време већ оживљава тензије у Јужној Америци, припрема сцену у Индији, чиме цео глобус почиње да кључа. Тренутно су приоритети Балкан, и Кавказ, којег САД сматрају природним наставком Блиског истока, у шта рачунају и део северног Ирана, гдје већ постоји јака терористичка ћелија која је извела недавни напад у Техерану. Балкан није само капија Запада према Хартланду, већ је стратешки значајан за даље операције у источној Европи, на Блиском истоку и на Кавказу - сматра Тихонов.
Прочитајте ОВДЕ шта су председници Русије и Кине поручили Америма?
Извор: FSK/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А ево шта кажу и хрватски аналитичари о Путину који једини може да спаси Балкан.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА