Најновије

ДАНАС ЈЕ 7. ЈУЛ: Дачић и Титов унук и даље славе Дан устанка, а ево како им је одбрусио Шешељ

На Дан устанка народа Србије, 7. јула који је био државни празник у Социјалистичкој Републици Србији и Републици Србији, од 1945. до 2001. године и данас се на најразличитије начине гледа.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

И док једна страна тврди да је 7. јул 1941. године у Белој Цркви, код Крупња када је Жикица Јовановић Шпанац на сеоском вашару убио два жандарма, најважнији у нашој историји, други су мишљења да се народ тог дана уопште није дигао на устанак!
Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ за “Ало!” тврди да се тај дан никада није смео славити јер је тада “пала само српска крв”.
- На тај дан српски народ се није дигао ни на какав устанак, само је лажно се представивши као припадник тог народа Жикица Јовановић Шпанац убио два српска жандарма наредника Богдана Лончара и још једног жандарма. Комунисти су подметнули српском народу да се то слави као дан устанка против фашистичког окупатора да би Србе што више понизили - каже Шешељ за “Ало!“.
Он је додао да Хрватима нису могли да нађу ниједан дан за дан устанка, па су прогласили дан четничког устанка у Српској Крајини 27. јула за дан устанка Хрватског народа. - Јер 27.јула 1941. на подручју Српске Крајине дигли су се само четници на устанак и комунисти су били са њима, а онда су се комунисти одвојили после извесног времена. Иначе, српски народ се дигао на устанак против фашистичког окупатор и против усташа још у мају 1941. године на подручју Херцеговине без икакве улоге комуниста у томе - казао је Шешељ
 Шеф Социјалистичке партије Србије и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић с друге стране за “Ало!” каже да 7. јул мора да се обележава.
- То је Дан устанка против фашизма и треба да се обележава. У целој поробљеној Европи квислинзи су били мета покрета отпора, они су служили окупатору. Они су спроводили злочин над својим народом. Недић је био председник окупационе владе кад су стрељани ђаци у Крагујевцу из школе коју је он завршио и након тога је наставио свој мандат који му је Хитлер дао - рекао је Дачић.
Јосип Јошка Броз, унук бившег председника СФРЈ Тита тврди да је Дан устанка јако важан историјски датум.
- Датум 7.јул као и сви датуми народнослободилачке борбе су јако важни. Нарочито сада треба да потенцирамо на њима да би се супротставили силним лажима које шире лажне патриоте, четници и ставили им до знања да оне не могу да прођу. Ми ћемо 7. јул  прославити како доликује у Белој Цркви где иде део наших чланова. То је датум који треба да остане уписан у историји, као важан. Могу четници да причају шта год хоће, али историју да промене не могу онако како њима одговара и како би желели - каже Броз за “Ало!“. Хрвати тврде да је Туђман волео Милошевића, а презирао Изетбеговића, опширније ОВДЕ. Извор: Ало!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је подигнут устанак у Србији према виђењу КПЈ
А Равногорци славе 8. мај као дан устанка
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА