Најновије

НАКОН ШТО ЈЕ БУДИМПЕШТА ПОТПИСАЛА: Гасовод ипак иде преко Србије! Али не Јужни ток него...

рбија би коначно могла да добије алтернативни правац снабдевања руским гасом. Уместо пропалог „Јужног тока”, руски гас би до краја 2019. до наше земље могао да стигне преко „Турског тока” будући да је званична Будимпешта пре два дана с „Гаспромом” потписала споразум о продужетку гасовода „Турски ток” преко Бугарске и Србије до Мађарске.

Цев за Турски ток (фото: turkstream.info)

Оно што би, међутим, могло да поквари планове, а што је у случају „Јужног тока” било решено, јесте то да Србија не нађе новац да самостално изгради свој део гасовода. Осим, ако руски „Гаспром” и сада, као у случају „Јужног тока”, не притекне у помоћ нашој земљи тако што би преузео на себе изградњу ове деонице.
Гасовод до Бугарске није исти онај који треба да буде изграђен од Ниша до Димитровграда, за који би ЕУ требало нашој земљи да обезбеди 70 милиона евра, на шта чекамо више од деценије. Ипак, и нови гасовод из Бугарске могао би да иде истим коридором куда и гасовод Ниш–Димитровград, јер има довољну ширину. А Србија исплаћује готово милијарду евра дуга Косова и Метохије. ОВДЕ погледајте таксативно коме и колико се дуговало, колико је сваке године исплаћивала Србија и колико је остало дуга. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА