Најновије

Амери и Европа жестоко нагазили Трампа, а у помоћ му прискочила Русија!?

Тек што је Меркелова испратила госте из Хамбурга у пламену, разбуктао се нови обрачун, али у етру. Западни медији осули су рафалну паљбу због перформанса америчког председника на самиту Г-20, и детаљним анализама успели да му пронађу 1.001 грешку, а чини се да материјала имају на претек.

Путин и Трамп (Фото: Јутјуб)

Али оно што је изненадило цео свет је да је у одбрану америчког председника стала земља која је означена у појединим западним круговима као "непријатељ већи од ИД" - Русија. Овакав сценарио тешко да би и у Холивуду скројили.
Како је Лавров пренео Трампове речи након сусрета два председника у Немачкој, "у САД и даље неки кругови надувавају, мада не могу да докажу, тему руског мешања у америчке изборе".
- Током многих месеци када су изношене те оптужбе није предочена ниједна чињеница, што признају и они у Конгресу који су предњачили у томе у одређеној етапи. Трамп је рекао да је чуо од Путина јасне изјаве да то није истина и да се руско руководство није мешало у те изборе. Он те изјаве прихвата. Ето, то је све - појаснио је Лавров.
Владимир Путин успео је, рекло би се, да убеди Доналда Трампа да се Русија није мешала у прошлогодишње изборе у Америци, али очигледно није убедио амерички естаблишмент.
- Сви знају да Русија не само да се мешала у изборе 2016. године, већ да наставља да се меша преко више континената, и покушавају да изазову хаос у земљама - рекла је амбасадорка САД при Уједињеним нацијама Ники Хејли и додала да "Америка никада неће веровати Русији".
Њен коментар стигао је истог дана када је Трамп "твитовао" да "је време да се крене напред ка конструктивним договорима са Русијом", и био је само један од лавине која се покренула.
Закувало се експресно. Толико да је и амерички државни секретар Рекс Тилерсон јуче морао да гаси пожар, и рекао да "он и Трамп нису ни очекивали ништа друго од руског председника Владимира Путина сем да негира да се Русија мешала у председничке изборе".
Приче нису стале само на мешању у изборе. У медијима су објављене бројне анализе самог састанка руског и америчког председника, у којима је редом Трамп објашњен као неспретан, лош, и недоастао задатку.
Немачки "Велт" тако је данас објавио да је "професор Путин нокаутирао свог још зеленог противника".
"Лос Анђелес тајмс" критиковао је Трампа, наводећи да је на сусрету са Путином показао "недовољну истрајност". Неким западним медијима смета неочекивана дужина њиховог састанка, а другим Трампово обраћања Путину, током којег је амерички председник рекао да му је част што разговара са руским лидером. Британски "Гардијан" објавио је анализу говора тела два председника, у којој је "Камено лице председника Русије Владимира Путина показало ко је тешка категорија у светском рингу", и да је Трамп, који је у "лошој физичкој форми" лако почишћен од стране џудо мајстора.
Судећи по медијима, Трамповим перформансом у Хамбургу нико није задовољан. Осим Русије, из које је стигао низ похвалних коментара о Доналду.
Путин је након састанка са америчким колегом рекао да се осећа да односи између две земље могу макар делимично да буду побољшани.
- Што се тиче личних односа, мислим да су остварени. Трамп је уживо знатно другачији него на ТВ-у. Мислим да ако наставимо да градимо наше односе, као током нашег разговора, постоје основе да се наши односи, барем делимично, поврате на ниво сарадње који смо имали - рекао је Путин другог дана самита Г-20.
Уље на ватру, на којој се пече Доналд Трамп, само је долио портпарол руског председника Дмитриј Песков, који је оценио као "површне и шизофрене тврдње о Трамповој некомпетентности, које су се у неким медијима појавиле након његовог сусрета са Путином на самиту Г20".
- Нисам био на том разговору, али колико сам разумео утиске нашег председника, Трамп је политичар који влада експертним знањима, врло је упоран и вешт у управљању чињеницама - рекао је Песков за ТВ канал "Русија 1".
Прочитаjте ОВДЕ зашто је Лавров побеснео?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бонус видео

Шта очекује ускоро Балкан?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА