Најновије

НЕМАЧКИ БЕЗОБРАЗЛУК! Луфтханза вређа Србе и разум: "Манастир Дечани је некад припадао српској цркви, а шачица Срба..."

Одмор на Косову? Да, молим вас! Нестварна природа, традиција, и живахно становништво само су неки од разлога за то да вас пут нанесе овамо - пише Луфтханза у свом магазину који читају путници широм света док користе услуге ове авиокомпаније!

Дечани - Луфтханза (Илустрација: Правда)

Како би се њихови клијенти што мање досађивали на дугим летовима и чекајући да преседну на други авион на путу до жељене дестинације, једна од највећих авио компанија на свету, Луфтханза штампа свој часопис који стоји иза сваког седишта у њиховим авионима. У најновијем издању ове публикације, описан је Фестивал Докуфест у Призрену, сада већ традиционална манифестација која се одржава сваке године већ деценију и по. Обично, како пише магазин, онај ко посети Призрен, пожели да открије и остале лепоте ове земље.
Тако се аутор текста запутио у Приштину, докле га је, како каже водио пут кроз прелепе пределе, фантастичне пејзаже и моћна средњевековна здања старих српских манастира.
У тексту се описује богато историјско и културно наслеђе Косова, где има, поред бројних атракција везаних за овај народ и православних манастира: посебно фасцинира манастир Високи Дечани, за који помињу да је припадао Српској православној цркви, моћно здање које штите високе зидине и снаге КФОР-а на улазној капији.
Ништа мање, за аутора, није фасцинантна ни Пећка патријаршија, као ни, како пише, "престоница" Приштина.
На свом путешествију наилазио је на нестварне призоре нетакнуте природе, али и ушушкана села, нажалост, махом празна.
Како каже, ту су живели људи који данас раде по европским земљама, и та села су пуна током сезоне одмора, када се сви врате у свој родни крај и уживају у данима одмора.
Албанске заставе су на сваком кораку, а у било ком објекту може се видети нека фотографија њихових националних хероја - па је, сматра аутор текста, историја ту на сваком кораку.
Магазин подсећа да је од 193 земље које припадају Уједињеним нацијама, чак 114 њих признало Републику Косово као независну земљу. Једино, мишљења је Луфтханса, "шачица Срба" и даље сматра Косово својом земљом, што је, сасвим чудно, према њиховом мишљењу, јер на Косову живи 1,8 милиона људи од којих је чак 90 одсто албанског порекла.
"Свакако да ништа од овога не би требало да вас спречи да посетите ову дивну земљу, где ће вас дочекати насмејани домаћини жељни да вас што боље и више упознају са својом земљом", пише у скандалозном тексту у Луфтханзином магазину. Албанци су тражили независно Косово, а сад им је боље и под шаторима у Француској, опширније читајте и погледајте видео ОВДЕ. Извор: Телеграф, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА