Најновије

ПРЕЛОМНИ ТРЕНУТЦИ СИРИЈСКОГ РАТА: "Синови Раке" кренули у јуриш са Асадовим "Тигровима"! (ВИДЕО)

Оружаној сили коју предвде "Тигрове снаге" Сиријске арапске армије (САА) придружили су се племенски ратници покрајине Рака.

Јуриш у Раки (Фото: Твитер)

Велики конвој сачињен од 4.000 добровољаца бројних племена која настањују ову покрајину пристигао је тек пре пар дана, а јединица коју су ставили под команду САА већ је начинила велики напредак кроз положаје Исламске државе у покрајини. Према наводима војних извора, јединица племенских ратника која је добила име "Синови Раке" ослободила је данас села Шувејхан и Бир ал Дахел. Током данашњег дана, Синовима Раке пристигло је и додатно појачање од 2.500 бораца, чуји долазаки расположење  можете видети на снимцима. Дамаск је овим показао да је повратио поверење сиријског народа, нарочито оног дела који се нашао у зони дејстава Исламске државе и америчких јавних и тајних операција у Сирији, и да има капацитета да за кратко време сачини озбиљну војну формацију од локалних добровољаца, спремних да учествују у борби за ослобођење своје отаџбине.
Уз то, показале су се нетачним и тврдње Вашингтона да на страни САА учествују само шиитске милиције, пошто су племена Раке готово искључиво сунитска. Ова масовна манифестација поверења локалног становништва, свакако ће утицати и на америчке планове да под капу, доминантно курдских, тзв. "Сиријских демократских снага" (СДФ), обједине и локалне борце.У оквир СДФ-а Американци су већ "пресадили" и велики број јужних џихадиста, чији је покушај инфилтрације из Јордана изазвао једну од највећих руско-америчких напетости током Сиријског рата. САА сада окончава борбу против преосталих џихадиста на југу земље, а више о данашњем великом продору, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе у источном предграђу Дамаска - Џобару:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА