Најновије

ИЗАБРАЛИ СУ УНИШТЕЊЕ: Курди брутално одували руски предлог за одвраћање Ердоганове армаде!

Русија је затражила од Курда у Африну, подручју на крајњем северозападу Сирије, да дозволе Сиријској арапској армији да врати своје јединице у два кључна града, како би одвратили Турску војску од намере да преузме контролу над њима.

Бахјат Абдо је саопштио Курдима у Африну избор њихових старешина и одмах извео параду својих јединица на улицу (Фото: ЈуТјуб)

Ово је, за ТВ канал Курдистан24 изјавио Бахјат Абдо, вођа за Африн курдских ЈПГ снага које су формиране уз пуну подршку Обамине администрације, а које Турска сматра терористичком организацијом. - Руси кажу да ће снаге сиријског режима зауставити турске нападе, уколико их пустимо да уђу у Африн. Избацили смо сиријски режим из Африна пре пет година, не можемо сада да их пустимо назад, рекао је Абдо. Он је оптужио Русију, да у сарадњи са Турском, покушава да "изазове хаос у Африну". - Руси су тврдили да нас подржавају када су њихове снаге ушле у Африн, али, нажалост, од када су дошли, турски напади су се само појачали, тврди шеф афринског ЈПГ-а. Турска војска већ више од десет дана врши артиљеријско-ракетне нападе на Курде у Африну, а председник Ердоган је јасно дао до знања да ће очистити овај погранични регион са Турском од "курдских терориста". Једино што, по свему судећи, задржава Ердоганов напад су преговори који се одвијају између разних курдских организација и сиријских власти, а у којима учествује Русија. Уколико преговори пропадну, сиријске и руске снаге неће имати никакав разлог да зауставе турску војску од проширивања територије под својом комтролом на северу Сирије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Днас у Африну...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА