Најновије

ДОК РУСИ РЕШЕТАЈУ ХАМУ И ХОМС: САА десетковала терористе ИД и повратила четири нафтна поља и бројна села Раке (МАПА)

Тигар снаге и Племенске снаге Сиријске арапске армије наставиле су у суботу да напредују у области јужне Раке, где су заузели села Анаба, Фалат Раџаб, Кирбет Муханад, Сух ал-Букмис, Мансура Швеихан, Халима и Самихан. САА је такође заузела нафтна поља Ал-Вахаб, Ал-Фухаид, Дубисан и Ал-Кабир и бунаре Ал-Касир, Абу Кутат и Абу Каташ. Према медијском крилу Хезболаха у Сирији, САА је током овог напредовања побио велики број бораца Исламске државе.

Растурање Хаме (фото: Јутјуб принтскрин)

Руске ваздухопловне снаге појачале су ваздушне ударе на положаје ИД у источном делу Хаме и такође источном делу Хомса, како би се убрзале операције САА. Владине трупе сада су распоређене 13 километара западно од града Сукне који држе терористи ИД. Према провладиним изворима, САА је такође успела да поново уђе у покрајину Деир Ез Зор из правца села Хамима након одбијања неколико напада ИД на том подручју. Мапа освојених нафтних поља:

Неколико провладиних извора потврдило је повлачење бригаде Пустињски соколови из источне Хаме села због проблема са координацијом и споро операције у тој области. Још један разлог је одлука САА да промени план офанзиве. Према локалним изворима, бригада Пустињских соколова ће се ускоро укључити у нову операцију против ИД. Руси поправљају што Американци поквари - још четири насеља у Идлибу потписали прекид ватре, погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руске падобран бомбе растурају Хаму
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА