Најновије

МИЛИЈАРДЕ ЕВРА ЗА..: Меркел: Не можемо да потрошимо новац који имамо

У деловима Немачке постоје препреке кад је реч о капацитетима и плановима за трошење новца, каже канцеларка Ангела Меркел и истиче да тренутно не могу да потроше сва средства.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је критике лидера Социјалдемократске партије Немачке (СПД) Мартина Шулца да занемарује инфраструктуру земље, и истакла да су инвестиције већ повећане, али да у неким деловима Немачке постоје препреке кад је реч о капацитетима и плановима за трошење новца.
"Тренутно не можемо да потрошимо новац који имамо", рекла је Меркелова у интервјуу немачкој телевизији АРД, указавши на препреке које постоје кад је реч о плановима и капацитетима грађевинске индустрије и на нивоу регионалних власти, преноси Ројтерс.
Немачка је наменила милијарде евра инвестиција за школе, предшколске установе, болнице и изградњу станова, али су локалне власти до сада, због проблема у планирању, потрошиле само део тих средстава, напомиње британска агенција.
Меркелова је данас рекла да је федерална влада оставила на страну додатна новчана средства за нове инвестиције у средњорочним буџетским плановима, истакавши да "има још много посла у том погледу".
Десет недеља уочи федералних избора, ривал Меркелове Шулц оптужио је канцеларку да даје "празна обећања" о економској и политичкој будућности Немачке.
Меркелова је у данашњем интервјуу истакла своју решеност да се кандидује за пун четворогодишњи мандат на изборима који ће бити одржани 24. септембра.
Прочитајте ОВДЕ где ће и због чега Русија и Запад започети битку за Балкан?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је "немачка лисица" Меркелова надмудрила ЕУ?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА