Најновије

НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИН КОЈИ СЕ ДЕШАВА У СВЕТУ: 322.000 оболелих од тешке болести, ратни бродови им не дају да допреме лекове

Министарство спољних послова Јемена издало је данас саопштење у коме захтева од међународне заједнице да испуни законску и хуманитарну обавезу према овој земљи, у којој су цивили изложени тешкој патњи због саудијске агресије која је довела до уништења бројних служби у овој земљи.

У блокади учествују и Амерички бродови (Фото: Јутјуб)

У саопштењу који је потписао јеменски министар спољних послова, Хешам Шараф, за тешку епидемију колере окривљује се агресија Саудијске Арабије и позива међународна заједница да заустави "варварске злочине.

Број обеолелих од колере у Јемену попео се на 322.000 од чега је до сада умрло око 1.800. Епидемија је избила у априлу 2017. године а број оболелих непрестано расте.  Због саудијске агресије и анкција, здравствени систем је у колапсу а у Јемену влада несташица лекова, хране и воде.  Поморску блокаду Јемена врше саудијски, бродови УАЕ, Бахреина, Судан, али и амерички ратни бродови. Под изговором да спречавају допремање оружја из Ирана, они заустављају и пошиљке хране и лекова. Снимке борби Хута са Саудијцима на северу Јемена можете погледати ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војна парада Хута и јеменске војске у Сани.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА