Најновије

ВУЧИЋ ПРЕПРИЧАО САСТАНАК С ПЕНСОМ: Рекао сам му оно што не могу да кажем јавности!

Иако Бела кућа није посветила ни толико пажње овом сусрету да макар забележи посету српског председника, састанак Вучића и Пенса, представљен је у домаћој јавности као "један од најважнијих за Србију", а долази само месец и по дана од како је Вучић преузео дужност шефа државе.

Пенс испратио Вучића до капије (Фото: Синхуа, Правда)

После састанка са америчким потпредседником, Вучић је изјавио да је веома задовољан садржајем разговора, тоном и начином комуникације, темама и сагласјем о већем броју тема о којима су разговарали. У директном укључењу у програм Пинк телевизије, Вучић је рекао да је Пенс учинио велику част српској делегацији тиме што га је испратио после разговора до капија Беле куће. - Имали смо добар разговор, знате да ја нисам оптимиста... веома сам задовољан тоном и сагласјем око већег броја тема о којима смо разговарали - рекао је Вучић и додао да су односи у региону били само једна од тема.  
Председник Србиије је рекао да су се потпредседник САД и он сагласили да ова генерација треба да реши те проблеме, да их не ставља под тепих, ако то буде могуће. - Пренео сам му да Срби суштински виде просперитет, побољшање свога положаја. Разговали смо о томе колико је важан мир и какву улогу Србија мора да има у региону. Мислим да ћемо имати значајнији прилив америчких инвестиција - рекао је Вучић. Како каже, тема разговора су били и глобани односи, као и однос према Русији. - Говорио сам отворено, без рукавица. Рекао је у једном тренутку да му се свиђа што говорим отворено, не бирократским језиком, рекао сам оно што не могу да кажем јавности, немојте сумњати да сам штитио интересе Србије - истакао је Вучић. - Мој посао је да Србија не буде супротстављена Америци, али да сачува своју самосталност. Морамо градити боље односе са САД. Нисам о свему говорио оно што би волели да чују... Пренео сам да се Србија понекад осећа и остављено и запостављено, али и понижено - додао је Вучић. На питање о случају Битићи, Вучић је рекао да је потпредседник Пенс био толико коректан и да га ни у једном моменту није довео у тешку ситуацију, те да он никада није бежао од обавеза Србије, али је имао намеру да заштити наше интересе. Као ни током претходне посете, ни овај долазак Александра Вучића у Белу кућу нису испратиле ни камере, нити фото репортери. Разговорима с Пенсом претходили су сусрети председника Србије у Конгресу. Вучић је на почетку посете рекао да у Вашингтону очекује важне разговоре о важним темама за Србију, те да ће покушати да обезбеди вашингтонске администрације за политику озбиљности, одговорности и решавања проблема на Западном Балкану.  А шта је предесдник Србије, из Вашингтона, поручио штрајкачима у Крагујевцу, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА