Најновије

КАЛАШЊИКОВ ИМА НОВО ОРУЖЈЕ: Руски робот који сам бира мету

МОСКВА - Компанија „Калашњиков“, названа по конструктору најпознатије аутоматске пушке на свету, направила је борбени роботизовани систем који може сам да препозна мете и одлучује када ће запуцати.

Нова узданица "Калашњикова" (Фото: kalashnikov.com)

Према речима конструктора, ово оружје ради захваљујући такозваној неуронској мрежи. Систем је способан да брзо учи и функционише не само према задатом програму већ и на основу стеченог искуства. Вештачка неуронска мрежа је својеврстан покушај да се створи електронски нервни систем и ради на сличан начин као људски мозак.
- Срж овог система чине процесори који су спојени и који испуњавају заједничке задатке - изјавила је Софија Иванова, директор за комуникације у „Калашњикову“.
Процесори могу да препознају слику, управљају оружјем или предвиђају следећи потез мете. Посебни су због тога што нису програмирани већ су способни да уче. Финална верзија би требало да буде наоружана тешким митраљезом типа „корд“ и са два бацача ракета. Сиријски авиони извршили ударе на територији суседне земље! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војни робот ''Соратник'' 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА