Најновије

МУЊЕВИТ ПРОБОЈ ТИГРОВА: Ослобођена два града на Еуфрату, САА продрла 35 километара, али то није све!

Сиријска арапска армија (САА) је према последњим извештајима пре кратког времена ослободила два града на реци Еуфрат, након што је напредовала неких 35 километара кроз територију под контролом Исламске државе у руралним подручјима Раке.

Тигрове снаге у Раки (фото: Лајвлик принтскрин)

Подржане повратком провладиних племенских бораца, Тигрове снаге САА протрчале су преко источне Раке и освојиле суседне градове Далу и Ал-Аукариши, чиме су достигли до реке Еуфрат у једном од својих највећих појединачних напредовања 2017. године.
После успостављања коридора са главном територијом под контролом владе, снаге САА су створиле још један џеп ИД јужно од града Рака и истовремено одсекле ривалске промаеричке Сиријске демократске снаге (СДС) да шчепају још један комад територије који су држале снаге ИД дуж реке Еуфрат.
Према војном извору Ал-Масдар Њуза, сви извештаји који су указивали да су снаге СДС, које подржавају САД, ушле претходне недеље у Далу и Ал-Аукариши, показали су се као неистинити.
Сада је град Деир Ез-Зор удаљен само 80 километара. Тигрове снаге, којима командује генерал мајор Сухеил Ал-Хасан - имале су задатак да гурају југоисточно дуж аутопута М4, да би на крају покренули дуготрајну чврсту опсаду. Пустиња гори у источном Хомсу, терористи јуришају у самоубилачким таласима, погледајте крваве окршаје ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тигрове снаге на Еуфрату
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА