Најновије

ЗАЕВ У САРАЈЕВУ: Србија је велики пријатељ Македоније, тражимо јој одобрење за...

Премијер Македоније Зоран Заев изјавио је у Сарајеву да је Србија велики пријатељ Македоније и да се нада да ће бити добри односи бити још унапређени.

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

"И председник Србије и нови премијер и министар спољних послова су пријатељи Македоније и ми гледамо само да то пријатељство унапредимо", нагласио је Заев на конференцији за новинаре.
Заев није желео да коментарише, како је рекао, неке несмотрене изјаве и ставове да не би подстакао или испровоцирао неспоразум између две земље. 
Он је навео да од власти Србије још није стигао одговор на захтев македонских власти да се дозволи македонској делегацији да годишњицу највећег македонског празника - Илиндена, прослави у Прохору Пчињском, на територији Србије. 
"Надам се да ћемо добити одобрење, али ако га и не добијемо, нећемо се наљутити", нагласио је Заев. 
Македонски премијер Зоран Заев борави у службеној посети БиХ, где ће се данас састати са тамошњим званичницима. 
Фена наводи да ће председавајући Савета министара БиХ Денис Звиздић најпре дочекати македонског колегу испред зграде институција БиХ, где ће бити одржани разговори, као и сусрет чланова делегације Савета министара БиХ са члановима делегације владе Македоније. Наводи се да је том приликом предвиђено потписивање споразума. 
Након тога планиран је састанак са председавајућим Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, као и одвојени састанци министара Савета министара БиХ и министара македонске владе. 
Заев ће се састати и са члановима Председништва БиХ. 
По завршетку сусрета у Сарајеву, он ће отићи у Ротимље код Стоца где ће положити венац на спомен-обележје трагично страдалом председнику Македоније Борису Трајковском и члановима његове пратње.
Прочитаjте ОВДЕ шта је показатељ стварног стања у Србији иако режим шири лажни оптимизам?
Извор: Срна/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте интервју са Зораном Заевим.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА