Најновије

ПАД БИО НЕМИНОВАН: Ђоковић испада из Топ 4 после десет година!

Новак Ђоковић испашће наредне недеље из Топ 4 на АТП листи први пут после десет година!

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Ђоковић је последњи пут пети играч света био 25. јуна 2007. године. До те године је имао само два торфеја у каријери (Амерсфорд и Мец), а онда је стигао до пет (Беч, Роџерс куп, Ешторил, Мастерс Мајами, Аделејд).
Ђоковић је тренутно четврти играч света са 6.325 бодова, али ће му бити одузето 1.000 бодова пред Роџерс куп у Монтреалу где брани титулу.
Од његових ривала из врха АТП листе бодове губи само Станислас Вавринка, 360 од полуфинала турнира, али ће га ипак престићи на листи.
Прва тројица Енди Мари, Рафаел Надал и Роџер Федерер ће остати на бодовима које су освојили на Вимблдону, јер нису играли прошле године у Торонту. 
Ђоковићев пад је био неминован након што је у мају остао без титула у Мадриду и Ролан Гаросу, у Лондону је могао чак да се врати на прву позицију, али је због повреде лакта морао да преда меч четвртфинала. 
Због ове повреде извесно је да ће Ђоковић пропустити и Роџерс куп, а неизвестан је његов наступ и на УС Опену почетком септембра, где брани финале. 
Осим ова два турнира, Ђоковић прошле године није имао значајније резултате, па би у случају наступа могао да напредује на АТП листи до краја сезоне. Новак је недавно одустао од играња на Вимблдону, зног повреде. 0
Прочитајте ОВДЕ какву је то помоћ Борису Бекеру понудио Ђоковић?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Бонус видео

Новак игра тенис са сином Стефаном.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА