Најновије

РУСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ РАСТУРИО МИТ КОЈИ ШИРЕ ЛАЖНИ СТРУЧЊАЦИ О КОРОНИ: Ову грешку многи праве, а може само да вам штети

Руски доктори позивају да се не претерује са набавком антивирусних лекова и тврде да је боље да их грађани уопште не купују без препоруке стручног лекара.

Доктор (Фото: pixabay. com)

Кад су испражњене полице са брашном и тоалет-папиром, купци су пажњу усмерили на апотеке. Сада у Русији влада велика потражња за антивирусним лекововима, а лажни медицински стручњаци додају уље на ватру саветима да је "без антивирусних лекова, коронавирус лакше покупити".

"Масовна куповина антивирусних лекова, имуномодулирајућих лекова без лекарског рецепта и без лекарске препоруке нема смисла, а у најбољем случају је губитак новца. У најгорем случају, узимање таквих лекова може да изазове аутоимуну болест", рекао је епидемиолог Иља Акинфев.

Лек за коронавирус је још увек у настајању. Док га свет чека, једноставна, али ефикасна правила помоћи ће у смањењу ризика од болести КОВИД-19: редовно прати руке, користити антисептике, али без фанатизма.

У борби против пандемије морали су да се укључе и психолози. Стални пратилац КОВИД-а 19 била је апсурдна хистерија. Лажне информације се шире брзином муње.

"Ево препоруке: покушајте, чак и на силу, да ограничите свој боравак на друштвеним мрежама. Ако сматрате да сте превише анксиозни, смањите читање вести о коронавирусу”, објаснио је социјални психолог Алексеј Рошин.

Прочитајте ОВДЕ  шта препоручују приликом одласка у продавницу.

Извор: Курир/Рен ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА