Најновије

НЕМОЈТЕ ДА ВАМ ОВО НАПЛАТЕ: Ево шта ће нотар морати да вам овери бесплатно!

Јавнобележничка комора Србије саопштила је данас да су јавни бележници током јуна ове године бесплатно оверили 104.175 исправе, чија новчана вредност прелази 40 милиона динара.

Овера код нотара (фото: Јутјуб принтскрин)

Међу овим исправама највише је било докумената неопходних за упис у средње шšколе и на факултете, а највише бесплатно оверених докумената обавиле су јавнобележничке канцеларије у Београду.
Остало су исправе потребне за заснивање радног односа за лица која су на евиденцији Националне службе за запошљавање, као и документа која се користе за остваривање права из обавезног социјалног осигурања, социјалне заштите, борачко-инвалидске заштите и заштите цивилних инвалида рата, односно права у складу са прописима којима се уређује финансијска подршка породици са децом.
Такође, бесплатно се оверавају и акти у поступку остваривања права жртава породичног насиља.
Председник Јавнобележничке коморе Србије Миодраг Ђукановић истакао је да су током јуна бесплатне овере чиниле готово половину свих овера потписа, рукописа и преписа.
Према његовим речима, новчана противвредност свих овера које су јавни бележници урадили без накнаде само током јуна прелази 40 милиона динара.
На подручју Апелационог суда у Београду оверен је укупно 35.912 документ без накнаде, у Крагујевцу 30.526, Новом Саду 20.258, док је на територији за коју је надлежан Апелациони суд у Нишу бесплатних овера у јуну било 17.479.
Јавнобележничку делатност тренутно обављају 163 јавна бележника, као и 27 јавнобележничких помоћника и 364 приправника, што чини број од укупно 554 лица овлаšћених да врше оверу потписа, рукописа и преписа, наводи се у саопштењу. Укидају се сва српска слова са квачицама на таблицама аутомобила и сва страна осим једног. Које страно слово остаје, прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од 1. марта овера само код нотара
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА