Најновије

ТИГРОВИ ИМ ЈУРЕ У ПОМОЋ: Браниоци Деир Ез Зора пробили коридор од града до војног аеродрома (МАПА/ВИДЕО)

Сиријска арапска армија у опкољеном граду Деир Ез Зору успела је да, након вишемесечних борби, пробије коридор између војног аеродрома и и насеља који су у рукама САА.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Терористи Исламске државе су пре неколико месеци прекинули овај правац и тако спречили снабдевање града преко аеродрома. Након овога, САА и руска авијација организовали су избацивање помоћи за град из авиона изнад опкољених насеља. САА је месеци водила жестоке борбе на гробљу у Деир Ез Зору али нису успевали да пробију коридор.

Напредовање САА из правца Раке ка Деир ЕЗ Зору, али и други поразе ИД широм Сирије, вероватно су принудили ову терориристичку организацију да део снага из града пошаље на пробијене фронтове и тако олакшали посао браниоцима. САА је успела да пробије коридор  тако што су ископали ров дугачак 280 метара, наводи сајт Southfront.ord. Tрупе САА које напредују ка Деир Ез Зору из правца Раке сада се налазе на 45 од  опкољеног града. Како је изгледала парада руских војних бродова у Сирији погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски снимци са гробља у Деир Ез Зору.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА