Најновије

"Када би Србија имала Томпсона, одмах би је казнили!"

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио да ће Хрватска и ове године обележити годишњицу "Олује" понављајући да је та акција оправдана.

Томпсон (Фото: Јутјуб)

Он је на ТВ Пинк рекао да Хрватска ни ове године неће да "спусти лопту", него ће хрватски званичници опет отићи у Книн, где ће понављати те приче, а разлика ће бити само у томе што Марко Перковић Томпсон "неће усташке песме певати у Книну него у Слуњу".
"Шта очекивати и о каквом спуштању лопте говорити када хрватска председница и даље стоји на ставу да је Марко Перковић Томпсон њен омиљени певач, и да она пушта песме својој деци", каже Линта и наводи да Томпсон несметано пева о трошку државе о клању Срба. 
Да је, наводи, обрнута ситуација и да у Србији постоји, а срећом не постоји, певач који пева о клању Хрвата, Бошњака и Албанца и да га плаћа Влада Србије да одржи концерт у Београду или Новом Саду, верујем да би ЕУ истога трена увела санкције, а Еврпски парламент донео резолуцију да су Србија и српски народ симбол фашизма. 
Линта каже да 22 године од завршетка рата у Хрватској нема спремности да се казне они који су чинили злочине против Срба, те да нажалост иако се Хрватска обавезала уговором о приступању ЕУ новембра 2011. да ће процесуирати све ратне злочине пуних пет година на том плану се није десило ништа. 
Кључни проблем, сматра Линта, јесте тужна чињеница да међународна зајендица, пре свега западне силе и даље воде политику двоструких стандарда према западном Балкану и за тај део међународне заједнице Срби су главни кривци, агресори и злочинци, а Хрвати, Бошњаци и Албанци су тобоже жртве које су водиле некакве ослободилачке ратове. 
Наводи и да у Загребу и у Сарајеву постоје двоструки стандарди у суђењима за ратне злочине, те да је њихово правосуђе далеко строже за Србе, а далеко блаже за Хрвате и Бошњаке. 
Изразио је незадовољство због рада претходног српског тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића јер, каже, није довољно пажње поклањано процесуирању ратних злочина против српских цивила и заробљеника. 
Линта наводи да се нада да ће нови тужилац Снежана Станојковић имати један принципијелнији став, те да би у случају ако тужилаштва БиХ и Хрватске неће да процесуирају злочине против Срба, српско тужилаштво требало само да покрене истраге, да подигне оптужнице и у крајњем случају распише потернице против свих оних за које постоје докази да су учинили злочине против Срба и српских цивила и заробљеника. 
"Наш став је веома јасан, свако ко је чинио ратне злочине, без обзира којој нацији припада, мора да буде кажњен", закључио је Линта. Погледајте ОВДЕ како је Хрватска одговорила на оптужбе да крши ССП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа запуштено партизанско гробље у Мостару:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА