Најновије

ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ РАТ: 160.000 наоружаних људи чека дозволу да нападне Србију

Албански екстремисти спремни су за рат! Чак 160.000 наоружаних Албанаца чека сигнал својих ментора са Запада да крену у напад на Србију и друге земље у региону.

Креће напад у свим правцима (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Ово драматично упозорење стиже од професора безбедности Милана Мијалковског, цењеног стручњака у области борбе против тероризма. Према његовим речима, наоружани албански екстремисти подељени су у девизије широм региона.
- Албанци на овом простору имају 160.000 људи који су увек спремни и под оружјем су. У четири девизије су распоређени на Косову, у Македонији, на северу Грчке и Црне Горе. Уколико са Запада, од својих ментора добију команду за напад, они ће одмах напасти – упозорава Мијалковски у изјави за Спутњик.

Топовско месо

Према његовим, али и речима других безбедносних стручњака, Албанци спремају нове сукобе јер на тај начин желе да спрече унутрашњи дијалог о Косову који је иницирао председник Србије Вучић, али и да спрече евентуалне договоре других држава са САД који не би ишли у концепт Велике Албаније.
Приштина је, тврде упућени, у великом страху да би Запад ускоро могао да прихвати неке опције које би званични Београд ставио на сто и зато ће на све начине покушати то да спрече.
Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово, каже да није тајна да постоје они који би волели да се у региону поново разбукти рат.
- Искуства која смо имали у прошлости уче нас да екстремизми различитих врста нису измаштана претња. Србија ће наравно учинити све да тешко успостављени мир на Балкану буде сачуван и наставити да апелује на разум свих оних који би можда пожелели да се упусте у опасну игру дестабилизације региона – каже Ђурић.
Александар Павић, аналитичар руског Фонда стратешке културе, каже да упозорења стручњака треба избиљно схватити.
-Процене професора Мијалковског морају се најозбиљније схватити. Албанци су „топовско месо“ за евроатланске интеграције у региону. Њихов задатак је да онемогуће ширење руског и кинеског утицаја, али и да спрече потпуну стабилизацију Србије. Најбољи начин за то је хаос, ширење нарко-мафијашких мрежа и „Велика Албанија“ - каже Павић.
Припрема се терен за издају, у коју би хтели да увуку све нас. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: " Албанци су као Срби "
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА