Најновије

ЖЕСТОК ПРОДОР НА ИСТОКУ ДАМАСКА: Џихадисти размишљају о предаји Џобара и Ајн Тарме! (ВИДЕО)

Непобедива 42. бригада 4. механизоване дивизије Сиријске арапске армије (САА) начинила је данас велики помак на фронту у источним предграђима амаска - Џобару и Ајн Тарми.

Ајн Тарма (Фото: ЈуТјуб)

Након ноћашњих ракетних удара и заузимања полазних позиција у Џобару, које можете да погледате ОВДЕ, уследио је јуриш популарних "Гијатових снага". Током преподневних часова заузето најмање шест зграда које окружују локалну џамију, у којој су џихадисти Фајлак ал Рахмана чврсто утврђени. Џихадисти су били приморани да довуку појачања како би обранили своје положаје у џамији, а борбе на том положају и даље трају. Нешто јужније, у насељу Ајн Тарма, 105. бригада Републиканске Гарде наставила је напад из правца станице Сонбол и заузела позиције које јој омогућавају да изађе на важан део Замалка пута.
Јединице 105. бригаде извршиле су из правца Сонбола извршиле и други напад, заузимајући неколико зграда у правцу индустријске зоне кварта Шварм. Након заузимања ових позиција, Републиканска гарда је зауставила напад и понудила џихадистима прилику да предају прееостале позиције на истоку Дамаска. У међувремену, сиријске снаге које јуришају према Деир Ез Зору ослободиле су последње велико упориште Исламске државе на путу Палмира-Деир Ез Зор. Снимке из ове битке можете да поглеате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА