Најновије

"РЕКЕТИРАЊЕ" ЗА ГИНИСА: Шокираће вас колико је зарадио судски извршитељ за само пола сата!

Нишлијама Јелени Перовић и њеном брату близанцу Душану Миладиновићу јавни извршитељ Небојша Спасојевић наплатио је такву суму од које ће вам се завртети у глави, и то за само пола сата рада!

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, он им је испоставио рачун од 396.240 динара за рад на лицитацији на којој су, као наследници власника, морали да откупе део национализованог локала.
Они су се жалили Комори јавних извршитеља, али су их они упутили да своја права остваре на суду.
- За Гинисову књигу рекорда јесте чињеница да је Спасојевић свој рад од 30 минута наплатио више од 396.000 динара. Добили смо решење да платимо 498.950 динара за одржане две лицитације, на којима смо као наследници национализованог објекта у Нишу, који је Законом о реституцији враћен нама, платили два милиона динара да бисмо од Града Ниша откупили преосталих 6/27. Добили смо право да откупимо и тај део објекта, учествовали смо на лицитацији и правом прече куповине откупили тај део 26. јуна. Сутрадан смо уплатили скоро два милиона - прича Јелена.
Међутим, само дан касније њу и брата сачекало је изненађење.
- Били смо запрепашћени кад смо добили рачун од извршитеља. Таман кад смо помислили да је неправда исправљена и да је зграда у којој је мој деда Ђорђе Миладиновић држао кафану "Баштован" најзад враћена нама, добили смо тај енормни рачун - огорчена је Јелена Перовић.
Она напомиње да су за организовање лицитације уплатили 6.000, а онда и још 26.697 динара, што значи да укупно са извршитељем морају да плате 532.697.
- Да ли је могуће да за рад од 30 минута, колико су трајале обе лицитације, неко наплати толико новца. Ово је класично рекетирање. Нас Комора извршитеља сада упућује на суд, што значи нови поступак и нове трошкове за мог брата и мене - каже Јелена Перовић.
Нишки извршитељ Спасојевић није желео да коментарише овај случај, рекавши да на то нема законско право.

Комора: Прво да иду на суд

Комора извршитеља на питање да ли је извршитељ прекршио закон, одговара да они "одлучују о покретању поступка само након одлуке суда".
- Након извршеног надзора, подносиоцу притужбе доставили смо одговор да је дисциплински тужилац Коморе нашао да је поступајући извршитељ, сходно поуци о правном леку, дозволио подношење жалбе суду на решење о трошковима. Суд је једини надлежан за утврђивање неправилности у конкретном случају - навела је Неда Петровић из Коморе за јавне извршитеље. А овако се један грађанин "обрачунао" са судским извршитељима.
Прочитајте ОВДЕ да ли режим шири лажни оптимизам и да ли су штрајкови показатељ реалног стања у Србији?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта смеју грађани, а шта извршитељи, кад закуцају на врата? Ангажовањем професионалних извршитеља, смањена су дуговања према комуналним предузећима, а због принудне наплате већи је и број грађана који остају без две трећине плате или пензије. 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА